StoryEditor
Domaći nogometbliži se rasplet

Na rasporedu su posljednje utakmice kvalifikacija, sve je manje nepoznanica oko ždrijeba: Vatreni sigurno neće u Rusiju i Dansku, a vrlo vjerojatno otpada i opcija Rumunjske i Nizozemske

Piše Damir Dobrinić/SN
19. studenog 2019. - 14:30

Malo-pomalo raspliće se situacija oko ždrijeba skupina Europskog prvenstva 2020. godine. Mjesto prvih nositelja u ždrijebu 30. studenoga do danas su osigurale Belgija, Engleska, Italija, Ukrajina i Španjolska, pišu Sportske novosti.

Među drugim nositeljima poziciju su zabetonirale Rusija i Hrvatska. Jasno je prema tome da Hrvatska na Euru neće zaigrati u skupini B u kojoj je osim Rusije (St. Peterburg) domaćin i Danska.

Ako danas Njemačka svlada Sjevernu Irsku, a Nizozemska Estoniju, tada Hrvatska neće moći ni u skupinu u kojoj su domaćini Nizozemci i Rumunji.

Pad Gruzije za skok preko Portugalaca

Hrvatskoj pobjeda protiv Gruzije donosi samo 1,9 bodova na ljestvici FIFA-e, remijem gubi 3,1 boda, a porazom čak 8,1 bodova. Ostvare li Vatreni i drugu pobjedu u studenome, njihova berba u 11. mjesecu 2019. godine bit će ukupno 11,2 bodova.

Hrvatska je u listopadu držala sedmu poziciju na svijetu, no ako pobijedi Gruziju sigurno će napredovati. Šestoplasirani Portugal je u listopadu imao samo bod više od Hrvatske, a u studenome su mu dvije pobjede protiv Litve i Luksemburga donijele 7,2 boda, četiri boda manje nego što ih može osvojiti Hrvatska ako pobijedi goste iz Gruzije.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 04:03