StoryEditorOCM
Domaći nogometzgazili kanađane

Mundijal na daljinski: Gladan san (zbog) pobjeda, nek’ potraje

30. studenog 2022. - 11:56

Sad znan zašto su Vatreni zgazili uvik neugodne Kanađane. Zbog dijete. I to moje. Prije i tijekom prve utakmice protiv Maroka napunija san mišinu, sendvičon, pivon i respektabilnom feton torte iz domaće radinosti. I odigrali smo neriješeno i sve mi je prisilo.

Tada san pomislija da triba prominit ritual prid i za vrime utakmice i otiša san na dijetu, stavija san zube na škanciju. Zareka san se da protiv Kanade neću ništa stavit u justa. Neću ni jist, ni pit.

Ispunjeno obećanje

I ono šta san sam sebi obeća, to san i ispunija.

Za 90 + minuti utakmice protiv Borjana i ostalih Kanađana postija san ka u vrime Čiste sride ili Velikog petka, iako mi je trbuj cvrča i zva na uzbunu, nisan se okusija ničega. Priznajen da san posli dvi minute, kada su Kanađani poveli tija napravit mrs i omastit brk s bilo čime šta san ima u frižideru, ali na svu sriću nisan i to se pokaza ka dobar špurijus.

A, sad par riči o utakmici, iz mog navijačkog kuta.

Perišić odličan, Kramarić spektakularan, Modrić dobar u drugom poluvremenu, Kovačić maestralan, ka šta bi uvik triba bit, Gvardiol, Lovren, Juranović..., ma svi dobri, svi za pet.

Ipak, moran spomenit jednog čovika. Našeg ‘Messija’, Marka Livaju. Čovik je da isti gol, ka Messi dan prije protiv Meksika. 

Nisu njegova posla

Sve ka neće, ka lino mu je trkat, ka nisu njegova posla, a kad trče i kad puca ubada ka stršljen. Uboja je Borjanu golčinu, ispružija se “fetivi” Kanađanin koliko je dug i širok i nije moga ništa.

Igrali su naši ka u Rusiji i dali nan nadu da možemo dalje.

Dalić je minja kad je triba minjat, nije čeka skoro do samog kraja, ka protiv Maroka da napravi promine. Sad nas čeka Belgija, koja je neprepoznatljiva iako ima jaku ekipu punu odličnih igrača. Bit će to utakmica “na nož”, pričat će oni koji prižive, jer nan o toj utakmici i jednima i drugima ovisi prolazak u nokaut fazu.

A, ja, ja obećajen da prije i za vrime utakmice protiv Belgije neću u justa stavit ni kap pive, ka ni gram spize. Bit ću na dijeti i ako naši pobjede i odu dalje, a možda i do samog finala, ko zna moga bi i izgubit koji gram na vagi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 05:33