StoryEditor

Mornar Brodospas uvjerljiv u prvoj utakmici

Piše v.b.
19. studenog 2015. - 22:11
mornar

U utakmicu se ušlo gol za gol, čak sedam ih je palo u prvoj četvrtini. Mornar je vodio, odlično je koristio situacije s igračem više, a Oradea je uporno izjednačavala. U drugoj četvrtini potpuna suprotnost. Malo golova i gotovo ništa isključenja. Pijetlović se razbranio, ali Mornar se odvojio na plus dva (5:3) golom Duževića.

U minutu i pol Burić je dvaput iz daljine probušio Pijetlovića, Buha jednom i Mornar se odvojio na značajnijih 8:4 nakon što je Oradea došla na minus jedan. Vrata je zaključao i Kačić, samo u trećoj četvrtini "skinuo" je čak četiri situacije Oradee s igračem više.

U posljednjoj četvrtini Rumunji su preko Negreana smanjili na 8:6 i bio je to početak reprize prve četvrtine, opet se igralo gol za gol. I opet je iz cijele priče Mornar izašao jači. Nakon što je Čupić pogodio za 10:8, do kraja je Mornar uzvratio serijom 4:1!

Gluhaić, Goreta, pa Viskovićeva "bomba" iz daljine i onda za kraj Burićev pogodak šest sekundi prije kraja za velikih plus pet!MORNAR BRODOSPAS - CSM DIGI ORADEA 14:9 (4:3, 1:0, 3:2, 6:4)

Split, bazen u Poljudu. Prva utakmica četvrtfinala Eurokupa.

Gledatelja 400.

Suci: Collantoni (Italija) i Voevodin (Rusija).

Mornar Brodospas: Kačić (11 obrana), Čagalj, Gluhaić (2), Goreta (2), Ćalić (1), Butić, Lozina, Buha (3), Visković (2), Burić (3), Dužević (1), Pejković, Šparada. Trener: Zdeslav Vrdoljak.

CSM DiGi Oradea: Pijetlović (12 obrana), Szabo, Negrean (2), Marković, Chioveanu (2), Popoviciu, Kovats, Čupić (2), A. Cretu, Dunca (2), Gheorghe (1), Remes, D. Cretu.

Igrač više: Mornar BS 6/11, Oradea 2/10.

Peterci: Mornar BS 1/1, Oradea 1/1.

Izdvojeno