StoryEditorOCM
Domaći nogometkapetan i junak

Kapetan Modrić poručio ‘Hrvatska više nije čudo koje se dogodi svakih 20 godina, mi smo velesila svjetskog nogometa‘ i otkrio hoće li i dalje igrati za Vatrene

Piše Marko Bilić
17. prosinca 2022. - 19:10

Kapetan Luka Modrić bio je "tražena roba" nakon utakmice koja je Hrvatskoj donijela novi povijesni uspjeh, treću medalju na Svjetskim prvenstvima.

Naravno, Luka je, kao i uvijek, bio odmjeren u svojojoj sreći, a njegove prve dojmove ćemo malo "okrenuti naopako", odnosno, prvo ćemo krenuti s onim što je rekao na kraju odgovarajući na putanje "hoćemo li ga i dalje gledati u kockastom dresu, konkretno u završnici Lige nacija i u kvalfikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine":

- Takav je plan. Kad smo već došli u finale Lige nacija bilo bi bezveze da to ne odigram. Igrat ću, a nakon toga ćemo razmisliti što i kako dalje.

Dakle, imamo ga najmanje do lipnja sljedeće godine. A sad i o uspjehu i u Kataru:

- Napravili smo veliku stvar za Hrvatsku, za hrvatski nogomet. Htjeli smo to zlato, bili smo mu blizu, ali na žalost nismo uspjeli. No, možemo biti ponosni na ovaj turnir, u Hrvatsku se vraćamo kao pobjednici, a to je najvažnije, to smo htjeli. Sada se idemo proveseliti, uživati, napravili smo veliku stvar.

Puno je klupskih trofeja poosvajao u karijeri, ali ovi uspjesi s Vatrenima su...

-... nešto posebno!

Kao momčad smo puno napredovali zadnjih godina, Hrvatska više nije čudo koje se dogodi svakih 20 godina. Potvrdili smo da smo konstanta svjetskog nogometa. Nismo više dark horse, već velesila svjetskog nogometa.

Kapetan je pohvalio mlade suigrače, iskazao zadovoljstvo "svijetlom budućnosti hrvatskog nogometa", kazao da će upravo ovo iskustvo te nove mlade reprezentativce dodatno izgraditi kao osobe i igrače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 17:09