StoryEditor
Domaći nogometstručno oko

Miroslav Ćiro Blažević komentira igru Dalićeve momčadi: Spora smo ekipa, bez kvalitete koja nas je nekoć krasila

Piše PSD.
19. lipnja 2021. - 09:00

Šepavo smo krenuli, ali smo barem krenuli, barem se tako nadam, jer ove Čehe, da smo mi pravi, trebali smo dobiti sa tri nula, a jedan bod je mršav.

Međutim, eto neka bude da smo krenuli, šepavo, ali sad moramo svladati Škote.

Bio bih nepravedan kad kao prvi, svjež dojam ne bih priznao i ne bih vam rekao da sam razočaran. Jesam, baš sam razočaran. Čujete mi to i po glasu. Ovo je jedna od slabijih igara hrvatske reprezentacije.

Očekivao sam glatku pobjedu, takav sam, uvijek optimist, po meni je velika razlika u svemu u našu korist u odnosu na Čehe. A to se, na žalost, nije pokazalo.

Tko su ti igrači u Češkoj, većina njih, da ne griješim dušu... Oni nisu klase kao što su naši. Mi bismo trebali biti apsolutno bolja ekipa i komforno ih pobijediti.

Ali, mi nismo mogli uspostaviti igru, to je bilo evidentno i sad dolazim do posebnog zaključka, koji može biti bolan: bilo bi najtragičnije da konstatiramo kako nemamo više onaj koncentrat kvalitete koji nas je nekoć krasio! Plašim se da je to sušta istina. Imamo mlade koji će, ako Bog da doći. Doći će oni, ali nisu još došli...

Žao mi je što Vrsaljko nikako nije u formi. Mnogo neraspoloženih igrača smo imali.

Kovačić je bio svijetla točka, kad ga vidiš, onda znaš da on ima moć. I Perišić isto, sjajan pogodak je zabio, oni su klase. I tu bih stao s pohvalama.

Jer, imali smo puno slabih mjesta, čak je i Modrić u nekim situacijama griješio, nije ni on bio pravi, premda je jasno koliko je dragocjen.

Ne, ne bih želio ulaziti pojedinačno tko me sve i koliko razočarao, ali ima ih... I to puno.

Sad nam dolazi Škotska i imperativ pobjede, a ja bih to na sastanku lako riješio:

- Mi moramo dati tri komada i točka!

Međutim, to je najlakše reći. Ono što me dodatno brine – spora smo ekipa! Malo ih je koji će krenut i otić. Perišić je taj... Ali ostali... Ne, ne mogu nikako biti zadovoljan.

Strah me reći da smo pali u igri, ali to se nameće samo po sebi, uostalom ne moram ja to kazati, sigurno ste i vi razočarani. Svi smo zajedno očekivali puno više.

Dajmo Škotskoj tri komada i razvedrimo se! Uvjeren sam da mi to možemo, premda ovo što smo gledali sa Česima nikako nije bilo dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 14:34