StoryEditorOCM
Domaći nogometsvlačionica

Ovo smo čekali, nakon debakla na startu oglasio se Luka Modrić, pokazao je prstom točno tamo gdje je nastao problem

Piše K. M.
15. lipnja 2024. - 20:20

Hrvatska je startala jako loše na Euru. Težak poraz nanijeli su Španjolci (0:3) izabranicima Zlatka Dalića, a utakmicu su riješili praktički u prvom poluvremenu golovima Morate (29‘), Ruiza (32‘) i Carvajala (45‘+2‘). Tmurna su bila lica Hrvata nakon ovog poraza, a takvi su bili i komentari nakon susreta.

- Oni su malo više kontrolirali, zabili su iz svake prilike, to je njihova kvaliteta. Ne mogu reći da su nas iznenadili, bili su bolji. Treba čestitati Španjolcima i nešto izvući iz ovoga. Očito su nešto bolje radili od nas, bili su bolje pripremljeni. Atmosfera? Ovo je ispunjenje svakog sna igrati ovakve utakmice. U idućim utakmicama nema kalkulacija – rekao je Lovro Majer nakon utakmice.

Nakon njega izjavu je dao i Luka Sučić.

- Naravno da smo razočarani nakon poraza, ali glavu gore nije ništa gotovo. Idemo analizirati što je bilo loše i pripremiti se za Albaniju. Nedostajalo je danas svega po malo. Hvala i svim navijačima na podršci.

Utakmicu je pred kamerama HRT-a prokomentirao i Ante Budimir.

- Težak je poraz. Znali smo da će biti teško, ali ne ovako. Bili su čvršći, brži bolji od nas i jači u duelima. Jednostavno su nas nadigrali. Nismo uspjeli ponoviti igru protiv Portugala. Neke stvari su se mogle odigrati i na prvu mislim da smo imali neke situacije koje su se mogle bolje igrati. Svakako nije bilo dobra utakmica s naše strane i kad provrtim to prvo poluvrijeme te neke udarce mislim da su to sve dobre situacije. Iskreno ne znam koliko su puta Španjolci pukli po golu, ali činjenica je da su sve zabili. Tu je i taj jedanaesterac u drugom dijelu, jednostavno nije išlo. Jasno je da nemamo puno vremena za žaliti i trebamo ići po pobjedu. Glavu gore, turnir je tek počeo. Svjesni smo da ovo nije dobra okolnost danas, ali čeka nas najvažnija utakmica turnira i idemo pobijediti. Danas smo razočarali sebe, a onda sve navijače u Hrvatskoj i Berlinu. Mislim da nema smisla sad slegnuti ramenima i spustiti glavu. U srijedu idemo po pobjedu. 

image
Ante Čizmić/Cropix

Komentar je dao i Mario Pašalić.

- Nije dobro počelo i nije kako smo se nadali. Težak poraz i teško je bilo to proživljavati. Ali prva je utakmica i imamo još dvije i priliku za ispraviti se te vratiti na pravi put. Moramo priznati da je Španjolska od samog starta izašla dosta visoko u presing i brzo su nam oduzimali loptu. Imali smo i mi neke svoje šanse, ali nismo ih iskoristili. Oni su svoje brzo iskoristili. Nevezano za ovaj rezultat svakako bi u drugoj utakmici trebali pobijediti. Treba sad analizirati što se može bolje i idemo po tri boda u srijedu - rekao je Pašalić.

Luka Modrić nije vidio puno pozitivnog iz susreta sa Španjolcima, a otkrio je u čemu je bio problem.

- Nije danas jedan od tih dana. Nismo mogli zabiti gol, a i mora se priznati da nismo bili pravi pogotovo u prvom poluvremenu gdje je falilo agresivnosti. Teško se bilo vratiti nakon tri gola, u drugom dijelu smo bili bolji, ali nedovoljno za preokret. Oni su praktički iz svih udaraca zabili. Zasluženo su pobijedili, a mi se moramo regrupirati i ići po pobjedu. Nekad ono što zamisliš ne ispuniš i to je nogomet. Siguran sam da će biti bolje u nastavku prvenstva. Nisu nas Španjolci iznenadili, znali smo da žele igrati posjed i čuvati loptu. Problem je što mi nismo bili agresivni, a bez toga je teško igrati protiv takvih ekipa. Ponavljam, teško nam je, ali moramo se dignut. Pokazali smo puno puta kvalitetu i to ćemo pokazati u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 21:19