StoryEditor
Domaći nogometumjesto čestitke

Kapetan ‘vatrenih’ danas slavi 33. rođendan: Guštam igrati za Hrvatsku, još sam motiviran

Piše Mladen Bariša
9. rujna 2018. - 17:00
2018-09-06T181451Z_267636439_RC1376C08220_RTRMADP_3_SOCCER-FRIENDLY-POR-CRO.JPG

U okruženju reprezentativnih mu suigrača i članova stručnog stožera, Luka Modrić će u nedjelju proslaviti 33. rođendan. Neće mu biti prvi put. Početkom rujna termini su obično bukirani za reprezentativna okupljanja i kvalifikacijske susrete. A to su evidentno situacije u kojime se Luka Modrić osjeća emotivno ispunjenim...

Predviđanja uoči Svjetskog prvenstva kako kapetan hrvatske reprezentacije igra svoje posljednje veliko natjecanje bila su pogrešna. Kao i slutnje kako će se i Modrić oglasiti u ''tjednu velikih odlazaka'', nakon Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića.

Vjerojatno je Luka zaprimio mnoge dobronamjerne savjete kako je timing nakon velikog uspjeha zapravo idealno vrijeme za oproštaj. No, prihvatio je rizik i nastavio reprezentativnu karijeru. Zašto rizik? Nakon ''ruske bajke'' koju je hrvatska reprezentacija (zajedno sa svojim navijačima) doživjela na Svjetskom prvenstvu, razum i logika sugeriraju kako novi ciklus (s nekom ''reanimiranom'' pričom i unovačenim reprezentativcima) može samo narušiti stvorenu iluziju.

Konačno, iskustva ''vatrenih'' bila su poprilično traumatična. Jedino se Zvonimir Boban službeno oprostio od reprezentacije. Učinio je to medijskom objavom uoči prijateljskog ogleda s Francuskom (0:3) u St. Denisu, 1999. Ostali su se odvajali, odnosno ''otpadali'', od reprezentacije poput dijelova na nekom starom autu...

- Nijednog trenutka nisam razmišljao o oproštaju od reprezentacije. Unatoč činjenici da smo ostvarili sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu. Moj je stav u svezi reprezentacije bio decidiran od prvog dana. Ako me izbornik pozove smatrajući da mogu pomoći, ja ću se odazvati. Bez obzira na srebro sa Svjetskog prvenstva imam mnogo motiva i dalje igrati za Hrvatsku. Veliki mi je gušt biti sa svim suigračima i prijateljima u krugu reprezentacije. Konačno, kapetan sam momčadi. Imam 33 godine, ali hvala Bogu, još mogu pomoći hrvatskoj reprezentaciji. Kada osjetim da više nisam od koristi samo ću to reći i povući se - govori Luka Modrić.

#ROđENDAN#LUKA MODRIć#KAPETAN

Izdvojeno