StoryEditor
Domaći nogometnenad iz zaprešića

Kapa dolje: ni cerebralna paraliza nije ga zaustavila da dođe u Soči na utakmicu

Piše F.V.
7. srpnja 2018. - 21:05
nen00

Nenada Bosanca iz Zaprešića niti cerebralna paraliza, ni štake, ni kolica nisu mogli zaustaviti da dođe u Soči na utakmicu Rusije i Hrvatske.

- Bolujem od rođenja od cerebralne paralize. Ali dobro je, ide – priča nam Nenad u Sočiju, u "full" navijačkoj opremi. U kockastom dresu s imenom na leđima, s kockastom vaterpolskom kapicom. Ali Nenadu kapa dolje. Iako on to, dojam je, i ne doživljava podvigom.

- Idem s kolicima na tribinu. Sa sestrom Andreom sam tu – pojasnio nam je Nenad koji je, kao i većina hrvatskih navijača, došao tijekom dana. No, to nije sve.

- Stigli smo ujutro čarterom iz Zagreba. Iskreno bojim se zrakoplova, ali pregrmio sam i to. Prije leta mi je bila frka, ali kada se zatvore vrata zrakoplova to je onda to, nema više natrag ha, ha, ha – šali se Nenad.

- Idemo natrag kući odmah nakon utakmice, samo sat vremena nakon završetka. Međutim, ako pobijedimo vjerujem da će se sve to malo otegnuti. Super je ovdje, stalno negdje lutamo – rekao nam je Nenad koji nije bio na prethodnim utakmicama Hrvatske na SP-u.

- Ovo je prva, a nažalost mislim i jedina utakmica Hrvatske na turniru na kojoj ću biti. Financije su tu ograničavajuća okolnost, ali i posao. Ako ništa gledat ću na televiziji polufinale i finale. Ukoliko u međuvremenu nešto ne padne s neba ha, ha, ha – priča nam Nenad. Potom nam je otkrio kako je uopće završio u Sočiju.

- Mama i sestra su me ugodno iznenadile, nisam ni znao da su mi uplatile put kao poklon. Onda sam preko HNS-a, gospodina Martinca i gospođe Olivari uspio riješiti ulaznice. Oduševljen sam. Bit će veselo.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 15:55