StoryEditorOCM
Domaći nogomettreba je dodat

Kad je sebičan Krama, nastane prava drama, nije ni čudo da Perija zabeštima

26. ožujka 2023. - 17:27

Kramarić i Perišić, opet i iznova - duel. Sočno se Perija naljutio kad ga Krama nije uposlio, a bilo je obavezno da mu balun proslijedi, po svim postulatima nogometne igre.

Perišić je ulazio sam prema Wardu, nije bio ni ofsajd, ni blizu, idealno za lagano dodavanje ulijevo i stvorila bi se šahovska završnica, plela se matna mreža, ali je Kramarić je nestrpljivo opalio svom snagom, sebično i - preko gola...

Igrala se 45. minuta, kod stanja 1:0... Taman da se zabije lagani drugi gol i da se utakmica – makar to nikad ne možeš reći – spremi u sef pobjedom.

No, ostao je ružan dojam kad je Kramarić, prethodno strijelac pogotka, ispalio top iz daleka, preko gola, umjesto da bude asistent Perišiću.

- Ma ajde u ... - vidjelo se lijepo kako se Perišić razljutio, odmahnuo rukom, nešto i rekao, zabeštimao.

Izbornik Dalić je na pressici rekao:

- Kramarić je trebao dodati, moraš poštovati suigrača, to ti se vrati, kazni te...

I bome je kazna stigla, ostalo je 1:1.

Nije prvi put da se Kramariću zamjera egoizam, o tome se dosta i pričalo i pisalo, a s druge strane ako si napadač moraš biti i egoist, sebičan, mnoge golove Kramarić inače ne bi ni dao.

Međutim, ovo je bio baš ekstreman slučaj, baš ono kad - moraš dodat.

Nesumnjivo se taj „detalj” Perišić i Kramarić odmah i raščistili, nije im prvi put da su u tim ulogama, a vjerojatno ni zadnji.

Lijepo je što je izbornik Dalić bio otvoren i priznao sve, a zacijelo je odmah u svlačionici intervenirao jer početkom drugog djela Kramarić se dodavao, nije više igrao samo za sebe, izveo je dupli pas s Kovačićem u 50. minuti.

Kramarić kao šećer i pelin, sladak i gorak začin igre. Češće strijelac, rjeđe paker. Oni koji ga brane reći će „sjetite se golova Ukrajini 2017., kako je započela Dalićeva epopeja”.

I to je istina. Ali, ono Perišiću morao je dodati, po svim zakonima baluna, zato je razumljiva bila reakcija Perije koji se naljutio, zabeštimao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 14:33