StoryEditor

Jurčićeva bahatost i televizijsko ignoriranje Šubićevca

Piše PSD.
26. ožujka 2010. - 10:41

- Silno me zaboljelo TV-tretiranje utakmice Šibenik - Varteks. Dan prije na svim televizijama po pet minuta o susretu Dinamo - Hajduk, a o drugom polufinalnom susretu ni riječi. Kao da se na Šubićevcu i ne igra - kazivao nam je prije susreta na Šubićevcu stari nogometni vuk Marko Slavica.

Sličan tretman nastavio se i dan poslije. Kolega Stjepan Balog jobovski je trpio bahatost Dinamova trenera Krune Jurčića, koji je na tezu starog nogometnog zanesenjaka Stanka Poklepovića kako su Zagrepčanima taktički podvalili 'piriju’ u sredini travnjaka, ne poštujući ni Špacine godine, posredno i bezobrazno odgovarao kako splitski trener govori gluposti.

Ni približnu minutažu nisu dobili Samir Toplak, koji je varaždinske 'mlakonje’ preobrazio u drske ratnike, ni Branko Karačić, koji bez dovoljno novca i igrača drži treće mjesto na prvoligaškoj ljestvici, a koji je u aktualnoj sezoni održao lekcije u gostima i Hajduku, i Rijeci, i Zagrebu...

Kolateralna žrtva lošeg TV-tretmana drugog polufinalnog para je svakako i nadareni zagrebački sudac Igor Pristovnik. Promuklim glasom Teo Beusan je na sva usta hvalio Igora Križarića, koji je komplimente zaista zaslužio.

No, dubrovački gospar očito nije dobio TV-uputu da analizira suđenje susreta Šibenik - Varteks. Devedeset minuta Pristovnik je s lakoćom kontrolirao mušku bitku, te nijednom nije donio odluku koja bi izazvala čuđenje.

Očito, riječ o nadarenom sucu koji ima sjajan osjećaj za igru. Naše mišljenje bezrezervno su podijelili stari sudački lisac Stipe Glavina i doajen šibenskog suđenja Tome Copić.

ivo mikuličin 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. studeni 2020 15:06