StoryEditor
Domaći nogometutakmica desetljeća

Junak poziva na rođendansku feštu: Nek’ svi Sinjani dođu s nama proslaviti ulazak u Drugu ligu

Piše PSD.
18. srpnja 2020. - 13:51
Ivan Perić/Hanza media

Stigao je i taj "Dan D" za sinjskog Junaka, dan iskrcavanja u Drugu HNL. Nije Normandija, ali jest Gradski stadion u Sinju gdje će Sinjani braniti veliku prednost od 2:0 stečenu na gostovanju protiv Marsonije u Slavonskom Brodu prošle subote...

Točno na 104. rođendan Junak će igrati jednu od utakmica koja definitivno spada u red povijesnih. Ne samo zbog činjenice da se igra baš na rođendan, što će sigurno dati jednu dimenziju više ovoj lijepoj sportskoj priči, nego i zbog onog rezultatskog ostvarenja koje je mnogim darovitim generacijama ostalo izvan domašaja.

U gradu još od prošle subote vlada prava euforija, dodatno pojačana činjenicom da sportskih događanja nema već četiri mjeseca. Jagma za ulaznicama počela je u četvrtak, koronavirusu usprkos. Nitko ne želi propustiti utakmicu desetljeća. Junak je glavna tema gdje god se maknuo, napetost se može nožem rezati, a ima biti, barem je dojam s ulice takav, da su nekako najmirniji igrači koje svakodnevno susrećemo. Jasno, nije to baš tako, ali dojam na prvu je baš takav.

Ova generacija Junaka već se dokazala, drugu godinu u nizu se okitila naslovom prvaka i dalje od tog argumenta ne treba ići. Svi koji prate Treću HNL-jug znaju kakav je podvig biti dvostruko najbolji.

- Utakmicu u Slavonskom Brodu smo odradili na vrhunskom nivou, protiv jedne stvarno dobre i iskusne ekipe. Svaki igrač je odradio svoj dio posla i mislim da smo zasluženo pobijedili i da s lijepom prednosti dočekujemo uzvrat. Nema opuštanja, pripremit ćemo se kroz ovaj tjedan, još je dugih 90 minuta u kojima se piše povijest sinjskog nogometa. Ovom prilikom zahvalio bi se svim ljudima u Slavonskom Brodu na odličnom dočeku, navijačima na fer i korektnom navijanju, a posebno našim Maliganima koji su prevalili velik put da bi nam dali podršku. Još jednom pozivam sve navijače Junaka, Maligane i sve ostale da dođu u subotu i da zajedno proslavimo 104. rođendan Junaka i ulazak u Drugu ligu., govori nam Stipe Barać - Rossi, jedan od onih koji se nalazi u svakoj trenerskoj križaljci i bez kojeg se ne može zamisliti "plavih 11".

Jedina šteta je što se zbog epidemiološke situacije neće u prodaju pustiti ukupan kapacitet Gradskog stadiona od 3096 mjesta, nego tek jedna trećina s tim da će se za ovu prigodu prodavati i karte za stajanje na istoku, što do sada nije bio slučaj, ali poslužit će svrsi ledina gdje je trebala biti treća tribina. Tražila se i dozvola za montažu dodatnih tribina, ali to zbog opće društvene situacije nažalost nije prošlo.

Bilo kako bilo, kaže nam gotovo 38-godišnji Jakov Marunica - Bibi (znate onu o vinu - što stariji to bolji op.a.), opuštanja nema:

- Ništa još nije gotovo, Marsonia je dobra ekipa koja je imala svoje šanse, ali na našu sreću ostale su neiskorištene. Znamo svi da su se stizali i veći rezultati tako da sve misli moramo usredotočiti na tu činjenicu. Moramo ponovno odigrati kvalitetnu utakmicu i izvući pozitivan ishod na našem stadionu. U momčadi vlada odlično raspoloženje, svi momci jedva čekaju početak utakmice i da se napokon ova ekipa plasira u željenu Drugu ligu jer tu nam je i mjesto prema svim pokazateljima. Očekujem veliku podršku naših navijača, a i moram se osvrnuti na Brođane koji su se pokazali kao odličan domaćin, pa tako očekujem isto i od naših navijača.

Maligani u korteu stižu na stadion

U taboru onih najvjernijih panike nema. Oni su za sinjske klubove uvijek tu, spremni u svakom trenutku. Tako je bilo i prije tjedan dana kada su potegnuli na put od preko 600 kilometara, njih 50-ak, što je samo po sebi zaista za divljenje. To su Maligani, Alkara prate u svaki kutak gdje god igrao, neumorno i redovito, a sada sele i na sjevernu tribinu Gradskog stadiona. Kažu nam iz navijačkih redova, ne želeći se imenom prezentirati jer su oni jedno tijelo, kreće se u opću mobilizaciju:

- Okupljanje u prostorijama na starom košarkaškom pored kina kreće u 16,30, nakon čega u korteu idemo prema stadionu. Naši momci zaslužuju bezuvjetnu podršku zbog svega što su prikazali u posljednje dvije sezone, stoga svi na sjever Gradskog stadiona i bodrimo naše momke do Druge lige. Svi u korteo! Svi na sjever!, dodaju uglas.

Akcija mobiliziranja krenula je ima već nekoliko dana, sve glavne ulice okićene su transparentima podrške. Baš svi su se stavili u službu da s navijačke strane to bude na maksimalnom mogućem nivou. Jer, kako kaže ona stara navijačka - Ježa će gutati ko Junaka dirne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 10:22