StoryEditor
Domaći nogometjoš češka i gruzija

Jedna od uzdanica Zlatka Dalića složila skupinu i za navijače: Izvući Njemačku značilo bi da ćemo igrati u Münchenu i Budimpešti i ta ideja mi se onda sviđa

30. studenog 2019. - 11:17

Nikola Vlašić bio je jedan od ključnih igrača reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Euro u kojima je uz odlične igre zabio i tri vrlo bitna pogotka. Bivšem veznjaku Hajduka ovo će biti premijerno veliko natjecanje u dresu seniorske reprezentacije. Nogometaš CSKA Moskve iz ruske metropole iznio nam je svoje želje pred današnji ždrijeb. Vlašićeve želje su Njemačka da smo bliže Hrvatskoj, Češka i Gruzija.

Iz prvog pota Hrvatskoj prijete Italija, Engleska, Njemačka i Španjolska.

- Sve četiri reprezentacije su odlične, nema lakših protivnika. Bez i najmanje pomisli da ih podcjenjujem, jer izrazito ih respektiram, možda bih čak htio igrati protiv Italije. Već neko vrijeme nismo igrali protiv njih. Fantastična su momčad, ali smatram da možemo igrati sa svima. Međutim, ne bih želio igrati s njima jer bi to značilo da ćemo igrati u skupini koja će nastupati u Azerbajdžanu, to je za naše navijače ipak daleko – rekao je Vlašić koji bi s tog aspekta onda ipak preferirao "elf".

- Nijemci su bez obzira na zadnje rezultate uvijek Nijemci, nogometno njih ne bih baš volio izvući. Napravili su smjenu generacija, sada su opet željni dokazivanja, motivirani da ponovno pokažu da su vrhunska reprezentacija. Međutim, izvući Njemačku značilo bi da ćemo igrati u Münchenu i Budimpešti i ta ideja mi se onda više sviđa – poželio je Vlašić taj "paket".

- Zbog blizine gradova u kojima bi se igralo i veće potpore koju bismo imali s tribina, velikog broja navijača koji bi došli iz Hrvatske, više bih onda volio izvući Njemačku. Imali bismo potporu kao da igramo doma.

Iz trećeg pota mogući protivnici su Portugal, Turska, Austrija, Švedska ili Češka.

- Redom su to protivnici vrijedni velikog respekta, ali ako bih mogao birati mislim da bi nam najviše odgovarala Češka. Za Portugal je dovoljno je reći Cristiano Ronaldo i da su europski prvaci. Švedska je fizički vrlo jaka, čvrsta, kompaktna, Austrija igra odlično, kažu mi da imaju jako dobru reprezentaciju... No, mi smo Hrvatska, viceprvaci svijeta, ne bojimo se nikoga.

Posljednji četvrti pot je nekako uvijek u sjeni, a i potencijalnih protivnika je mnogo.

- Ne bih volio da na kraju igramo protiv nekog od susjeda na Euru ako izbore završni turnir, protiv BiH ili Srbije. Pa ni Islanda ako prođe, s kojim smo igrali više puta. Tu bi nam najbolji ždrijeb vjerojatno bio da izvučemo pobjednika play offa D skupine Lige nacija. Volio bih da to bude Gruzija s kojom smo igrali posljednji susret u kombiniranom sastavu. Dobra su momčad, ali pobijedili smo ih i uz to smo stvorili još dosta prilika – zaključio je bivši član Evertona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 17:41