StoryEditorOCM
Domaći nogometusporedili ga s mamićem

‘J**o vas ugovor, da vas j**o ugovor‘: HND pozvao Nenada Bjelicu da se ispriča novinarima nakon ružnog ispada na presici

Piše SPORT SD
17. kolovoza 2022. - 11:19

Hrvatsko novinarsko društvo reagiralo je na ispad Nenada Bjelice koji se dogodio na konferenciji za medije nakon remija Osijeka i Varaždina u Gradskom vrtu (2:2).

Podsjetimo, nervozni trener Osijeka, čijoj momčadi ove sezone ne ide baš najbolje, prilikom napuštanja press sale poručio je prisutnim novinarima:

"Xavi je izgubio u mjesec dvije utakmice. U mjesec dana. A ima 25 milijuna ugovor. J**o vas ugovor, da vas j**o ugovor."

O Bjeličinom ispadu više možete pročitati OVDJE, a o svemu se sada oglasio HND, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje istupe glavnog trenera NK Osijeka Nenada Bjelice prema osječkim sportskim novinarima koji prate taj klub. Nervozan zbog lošeg početka nove sezone u Prvoj HNL, trener Bjelica je, očito, krivca za nezavidne rezultate i napetu atmosferu u osječkom prvoligašu pronašao u novinarima koji su posljednjih dana u više navrata bili meta njegove, najblaže rečeno, neprimjerene komunikacije.

Počelo je s Bjeličinim grubim izbjegavanjem odgovora na potpuno legitimna pitanja o uzrocima krize u Gradskom vrtu, neprimjerenim dobacivanjima i obraćanjima novinarima tijekom i nakon press konferencija, da bi na koncu eskaliralo do krajnje neprihvatljive komunikacije, "začinjene" psovkama. Napuštajući konferenciju za medije u nedjelju, 14. kolovoza, nakon utakmice protiv Varaždina, nervozni Nenad Bjelica rekao je novinarima: "Xavi je izgubio tri puta u mjesec dana, a ima 25 milijuna kuna ugovor, j...o vas ugovor, da vas je...o ugovor". Prenijeli su to pojedini mediji, no trener je izgovorio i dodatak koji nije objavljen radi mentalne higijene, kako bi se javnost poštedjelo ispada kakve smo ranije viđali samo u istupima Zdravka Mamića. I nad njima se zgražali.

Hrvatsko novinarsko društvo, stoga, traži javnu ispriku Nenada Bjelice za krajnje neprimjerenu komunikaciju prema novinarima iz Osijeka kojoj su izloženi u posljednje vrijeme. Izostane li isprika, pozivamo novinare i njihove redakcije na bojkot press konferencija Nenada Bjelice.

Na koncu, podsjećamo Nenada Bjelicu da su novinari na svim press konferencijama isključivo u službi javnosti, na njima je da postavljaju pitanja, a nogometni trener s iskustvom Nenada Bjelice morao bi biti svjestan kako je rad javne osobe, kakva je i on, izložen propitkivanjima i kritikama.

Za Izvršni odbor HND-a;

Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 16:08