StoryEditor
Domaći nogomettrljaju ruke od zadovoljstva

Izvršni predsjednik HNS-a pred utakmicu s Mađarima: Odluka baš u Poljudu, nije moglo ispast slađe, bolje, ljepše

11. rujna 2019. - 09:42

Bolje se nije moglo ni zamisliti: u Poljudu Mađari, odluka, jer pobijede li naši, mogla to bit odlučujuća utakmica! O tome više u rubrici "matematika", nas zagrijava što je niti mjesec dana do spektakla, 10. listopada..

Starta kotač zamašnjak organizacije meča Hrvatska - Mađarska u Splitu. Preliminirani dogovori su prošli, pregled stadiona u Poljudu, prvi sastanak, dolazak Mađara koji su obišli i hotele i tek trebaju odlučit o svome smještaju... No, kako nam reče izvršni predsjednik HNS-a Marijan Kustić, nedavno za sastanka u Dugopolju u trokutu HNS, Županijski nogometni savez splitsko-dalmatinski, te Hajduk, čim prođe gostovanje kod Azerbajdžana "bacamo se definitivno na glavu, u organizaciju utakmice u Splitu"!

Koliko god je u Bakuu rezultat razočaravajući, toliko tih 1:1 podiže temperaturu i značaj utakmici s Mađarima u Poljudu. Marijan Kustić nam je rekao:

- Volio bih, naravno, da smo pobijedili Azerbajdžan, ali evo, i taj rezultat daje dodatnu dramatiku utakmici protiv Mađarske u Poljudu. Bit će spektakl! Nije moglo ispast bolje, super za Dalmaciju! Uskoro ćemo, za koji dan doći i na dogovor s Gradom Splitom, da odredimo i sve detalje oko organizacije.

Hajduk je sa strane?

- Tako je, Hajduk je sa strane, rekli su da se neće aktivno uključit. Ali evo, organizacije ide, u dogovoru s Gradom kreće punom parom, uskoro ćemo opet doći u Split, da sad ne govorim točan termin, ali to će bit vrlo brzo, možda već u četvrtak. Kreće sve brzo, odmah.

Baš bitna utakmica u povratku reprezentacije u Poljud?

- Ništa nije moglo ispast slađe, bolje i ljepše! Baš se veselim što su svi ti atributi na utakmici u Splitu. To bi trebao biti pun pogodak. Zamislite, pred punim Poljudom san je svakog igrača zaigrat. S golemim motivom da protiv Mađarske uradimo još jedan, možda i presudan korak ka Euru – optimističan je Kustić.

Podsjetimo, posljednja službena utakmica što je Hrvatska odigrala u Poljudu pred publikom, bila je još u lipnju 2011. protiv Gruzije, pobjeda 2:1 za plasman na Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Kasnije se igralo još s Italijom 2015., ali uz prazno gledalište.

Sad se bliži okršaj s Mađarima, doslovce počinje odbrojavanje, 29 dana da velikog događaja.

Napominjemo da su cijene ulaznica već otprije određene, na zapadnoj tribini 250 kuna (u pretprodaji 200), na istočnom dijelu 200 kuna (u pretprodaji 150), a za sjevernu tribinu karta zapada 125 kuna (u pretprodaji 100). Južna tribina nije u optjecaju za hrvatske navijače, rezervirana je za goste iz Mađarske, a rečeno je da će detaljnije informacije o ulaznicama bit objavljene oko 15. rujna.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 15:40