StoryEditor
Domaći nogometočekivane odluke

Izvršni odbor HNS-a predložio izmjene financijskog plana za 2020.: pandemija stvorila značajnu ‘rupu‘ na prihodovnoj strani proračuna

Piše Hina
13. svibnja 2020. - 17:07

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na svojoj je redovnoj sjednici održanoj u srijedu u zagrebačkom hotelu As dao prijedlog odluke o izmjeni financijskog plana za 2020. godinu, stoji u priopćenju za medije HNS-a u kojem nisu navedeni konkretni brojčani podaci.

No, to je očekivana odluka s obzirom na posljedice koje ostavlja za sobom pandemija bolesti COVID-19, zbog koje su prekinuta, odgođena ili otkazana nacionalna i međunarodna nogometna natjecanja te potpuno poremećen kalendar odigravanja utakmica. Sve će to ponajviše utjecati na prihodovnu stranu proračuna za ovu godinu pa je logično da je napravljena izmjena financijskog plana.

Na sjednici je predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a prof. dr. sc. Dragan Primorac predstavio model testiranja nogometaša uoči nastavka sezone HT Prve lige, a članovi IO-a su predstavljenom modelu dali punu podršku.

Prema sadašnjem planu i odlukama IO-a donesenim na sjednici održanoj 6. svibnja, nastavak nogometne sezone trebao bi se dogoditi 30. i 31. svibnja odigravanjem polufinalnih utakmica Hrvatskog nogometnog kupa, a 6. lipnja bi trebalo biti nastavljeno i natjecanje u HT Prvoj ligi.

item - id = 1021002
related id = 0 -> 1112403
related id = 1 -> 1088045
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 02:13