StoryEditor
Domaći nogometvruće srce i hladna glava

Izbornik ostao tajnovit oko početnog sastava: Najvažnije je da igramo pametno, strpljivo. ne smijemo srljati i biti nervozni

Piše Frane Vulas
9. listopada 2019. - 23:06

Nakon kapetana Modrića uslijedila su pitanja izborniku Zlatku Daliću. Mađarskoj nedostaju tri igrača. Koliko vam to olakšava situaciju ili je ipak otežava jer ne znate kakvu će postavu izvesti kolega?

- Neće nas to zavarati, pobijedili su nas već u Budimpešti. Ulazimo s velikim respektom prema Mađarskoj. Iskreno, nećemo se puno baviti time – rekao je Dalić.

Jeste li razbistrili sve dvojbe oko sastava?

- Znate koliko vjerujem igračima. Moj posao je da sačuvam kuću, napravim rezultat, zadržim atmosferu. U Azerbajdžanu nisam bio baš u formi. Nadam se puno boljem izdanju samog sebe.

Kako doći do pobjede?

- S obzirom da smo na Poljudu, da ćemo igrati u sjajnoj atmosferi, najvažnije je da igramo pametno, strpljivo. I rezultat 1:0 će nam donijeti pobjedu. Ne smijemo srljati, biti nervozni. U Slovačkoj smo po tom pitanju bili fantastični. U Azerbajdžanu se u nas nakon pola sata uvukla nervoza. Tražit ću strpljivu, sigurnu igru. Tako možemo do pobjede. Molim od publike da ne gubimo vjeru, želju, stpljenje. Mi uvijek želimo sve riješiti u deset minuta, a igra se devedeset.

Hoće li Rebić krenuti od prve minute?

- Ne govorim unaprijed o sastavu. Ali ja toliko vjerujem tim igračima da nemam nikakvih dilema.

Mladost i poletnost Brekala, Vlašića ili iskustvo Rebića, Rakitića? Što je važnije mladost, polet, ili iskustvo, rutina?

- Kada te slušam, kao da sebe slušam – uzvratio je Dalić novinaru i na tome se zadržao.

Na ovom stadionu ste proveli dugo vremena kao igrač Hajduka. Kakve vas emocije prožimaju?

- Moja karijera je tu počela. Tu sam proveo sjajne trenutke. Hajduk me odgojio. Nisam nikada ni sanjao da ću se ovdje jednog dana vratiti u ovakvoj ulozi. Kao trener Hajduka možda i da, ali kao izbornik baš i ne. Kult reprezentacije se ponovno vratio. Očekujem to zajedništvo svih, nas, navijača, da ćemo zajedno doći do pobjede – poželio je Dalić.

Pamtite li svoju zadnju igračku utakmicu u Hajduku? Dvije godine taman je prošlo da ste preuzeli reprezentaciju?

- Zadnje se utakmice niti ne sjećam, a ovoga se jako dobro sjećam. To je okrenulo moj život i karijeru. Nakon te Ukrajine živim najljepše dane svoje karijere. Moja karijera je dočekla procvat prije dvije godine, daj Bože da se tako i nastavi – zaključio je Dalić.

#HRVATSKA#ZLATKO DALIĆ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 07:20