StoryEditor
Domaći nogometgost komentator

Ivan Katalinić piše za ‘Slobodnu‘: Dalić je vukao dobre poteze, dobili smo bitku na sredini terena

Piše Ivan Katalinić
23. lipnja 2021. - 19:12

Zasluženo smo prošli dalje, ništa drugo nisam ni želio, a pritajeno i očekivao. Je, sad je lako reći da smo to kao znali, međutim bili smo zabrinut...

A „vatreni” su nam odagnali sumnju, zaigrali su srčano, pomogle su i odluke Zlatka Dalića da kvalitetno osvježi sastav. Ako se sjećate nekidan, pitao sam se kako to Nikola Vlašić sad ne igra, a dosad je bio standardan?

Odluka da bude u prvih 11 bila je pun pogodak.

Pogledajmo učinak strijelaca, Vlašić i Perišić bila su naša najbolja dvojica, strijelac, potonji asistent i strijelac, ali isto tako smatram da smo osnovnu prevagu dobili na sredini terena gdje je tercet Modrić, Kovačić, Brozović odnosio prevagu i pobjedu. I još je Modrić predivno zabio.

Vlašić je s desnog krila ulazio u sredinu, to je bilo odlično, e sad je li to bilo po dogovoru ili po njegovu osjećaju, da uđe unutra, da ga igra i balun povuku, nije to ni bitno. Vlašić je dolazio, nudio se, ulazio u poziciju da bude iza špica, a tu je prirodno najjači. Tako i jest zabio gol.

Dobili smo bitku na sredini terena. Sakrili loptu. Škoti su nas pustili da igramo, nisu imali snage da se potuku, da nam razbiju niti igre, čekali su nas, a to je za njih izgubljena pozicija. Kao da su se potrošili u susretu s Englezima, to je njima bio derbi svih derbija, finale prvenstva, da se pokažu u Londonu, a onda ovdje koliko im snage ostane.

Vidi se da su Škoti bili ispuhani, ali to je i zasluga naših koji su se čvrsto, borbeno postavili, a tehnika je na našoj strani. Rekoh, oni su samo čekali i čekali i čudo je da su uopće izjednačili. Potrošli hrabro srce na Engleze i s nama izdušili.

Idemo sad dalje, to je najvažnije, prošli smo grupu i grč u želucu, sad se možemo i razletjeti, a znate kako je s nama: kad krenemo, tko zna dokle smo u stanju doći!

Strah je iza nas, strah koji nas je očito sputavao, a i izbornik je povukao dobre poteze i ako smo ga kritizirali, sad zaslužuje čestitke. To je tako.

Ne bih ja zagledao u pojedinačne greške, kad se dobije, to se zaboravi, Gvardiol je puno mlad igrač, 19 godina, normalno je da će griješiti, a bitno je da se bori. Kad mlad igrač daje sve od sebe, onda si mu štošta spreman oprostiti. Kad dobiješ sve se zaboravlja i sad s guštom čekamo Kopenhagen. A tko će doći, to je lutrija, luda grupa E, može bilo tko, a najbolje da dođe najslabiji, ali tko je tko, pitam se, ima li uopće slabih?

Mali je korak od tjeskobe do zadovoljstva, naši su se trgnuli i svaka čast, zasluženo idemo dalje. Luka Modrić je opet odigrao sjajno, znači, sve je moguće...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 18:04