StoryEditor
Domaći nogometizbornik indije

Igor Štimac piše za ‘Slobodnu‘: Očekivao sam Petkovića centralno i Rebića na krilu, ali najveći problem je što smo pri kraju ostali bez ideje i brzine

Piše Igor Štimac
15. lipnja 2021. - 13:20

Vidim da je dosta kritika u medijima, no mišljenja sam da smo imali izuzetno teškog protivnika na otvaranju i to na njegovom terenu. Za nas je svakako važnije razmišljati kako osigurati prolaz skupine u dvobojima s Češkom i Škotskom. Pogotovo nam je Škotska bitna jer nam po tradiciji ne leži i još uvijek nemamo pobjedu protiv nje. Uvjeren sam da ćemo ih ovaj put svladati.

Što se tiče utakmice s Englezima, slažem se s većinom kolega da je postavljanje Rebića i Kramarića na krive pozicije bio promašaj. Očekivao sam Petkovića centralno i Rebića na krilu. Petković je taj koji nam može osigurati prihvat lopte i distribuciju prema krilnim igračima. U vezi imamo konstantno dobru uigranu izvedbu s Lukom, Mateom i Brozom, a krilne igrače treba tjerati da se više troše, više nude i ušprintavaju pa ih rotirati.

Gvardiol? Podržavam hrabre odluke kad su u pitanju mladi igrači, a Gvardiol je sigurno naša budućnost i budući nositelj igre u zadnjoj liniji. Šteta što je Barišić bio spriječen zbog ozljede jer da je zdrav, ja bih za dvoboj s Engleskom išao s njim zbog iskustva.

Svakako ne bih pretjerivao s kritikama kao što neki rade. Izgubili smo od boljeg u ovom trenutku, a na Zlatku i momcima je da nam se oduže boljom igrom pred protivničkim golom u narednim susretima. Nedostajalo je ideje i brzine u zadnjoj trećini. Imamo puno prostora za napredak i uz male korekcije možemo opet daleko.

Mislim da je dobro što se reprezentacija nakon svake utakmice vraća u bazu gdje se u miru može pripremati za naredni susret, a što se tiče podrške s tribina jasno je da nam ona silno nedostaje. Navijači su uvijek naš 12. igrač i uistinu je teško kad ih nema u značajnijem broju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2022 05:05