StoryEditor
Domaći nogometimali su 250 prijava

Igor Štimac na pragu novog posla, ostao među četiri posljednja kandidata za izbornika druge najmnogoljudnije države svijeta

Piše R.R.
5. svibnja 2019. - 14:00
ht_program17-120917

Atraktivna se čini pozicija za koju se kandidiralo 250 trenera, tako tvrde u Indijskom nogometnom savezu (AIFF). Izvršni odbor je sve dobro odvagnuo i listu srezao na četiri imena. Portal India.com navodi da će na završne razgovore biti pozvani Igor Štimac, Håkan Ericson, Lee Min-sung, Albert Roca.

Ako vjerovati istom izvoru najviše šanse ima nekadašnji trener Bengalurua Albert Roca, njegova je prednost pred konkurencijom činjenica da je radio u Indiji i da dobro poznaje cjelokupnu situaciju. Igor Štimac i Hakan Ericson su na listi želja zbog međunarodnog iskustva i potpore matičnih saveza, te u Indiji misle da mogu podići nacionalnu selekciju. Najveće iznenađenje je Koreanac Lee Min-Sung koji ima najmanje iskustva i čini se u ovom kvartetu i najmanje šansi.

Bit će zanimljivo doznati ime izbornika, to je mjesto upražnjeno od siječnja 2019. kada je ostavku podnio Stephen Constatine zbog razočaravajućih rezultata na asian Cupu. Prema navodima i AIFF sva četiri kandidata bi 9. svibnja trebala u New Delhiju prezentirati svoj program.

Zanimljivo je da su iz užeg kruga kandidata otpali iskusni treneri poput Engleza Sama Allardycea i Šveđanin Sven-Goran Eriksson. Jedno od obrazloženje je da su obojica preskupi jer se za izbornika u AIFF planira izdvojiti mjesečna plaća od 25.000 dolara.

U svakom slučaju novi izbornik, tko god to bio, imat će jako malo vremena jer već 5. lipnja Indija igra King's Cup na Tajlandu. U srpnju su Indijci pak domaćini Inter-Kontinentalnog kupa, dok kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počinju igrati u rujnu.

#INDIJA#IGOR ŠTIMAC#IZBORNIK

Izdvojeno

07. srpanj 2020 07:49