StoryEditor
Domaći nogometdinamo mogao presuditi

Hrvatska preskočila Srbiju u utrci za dva mjesta u Ligi prvaka, ali borba je još uvijek neizvjesna

Piše SN
7. studenog 2019. - 20:46
dk_dinamo_shakhtar103-061119

Famoznih 3-1 u 92. minuti dugo će se još prepričavati s Maksimira, a ta propuštena pobjeda, osim što je otežala put Dinamu u europskoj sezoni, mogla bi i potkopati snove Hrvatske o dva kluba u Ligi prvaka 2021/22...

I novih 0.250 bodova, koliko je osvojeno bodom, bilo je dostatno da Hrvatska preskoči Srbiju, jer Crvena zvezda nije uspjela do bodova protiv Tottenhama. Trenutačno je Hrvatska 17. s 24.875 bodova.

No problem s našim susjedima je taj što oni imaju još jednog "konja" za utrku, a taj je Partizan koji večeras igra u Europskoj ligi. Dakle, Hrvatska i Srbija bore se s Grčkom, Ciprom i Škotskom za 15. mjesto koje donosi dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka. Srbi i Škoti imaju najslabiji koeficijent, ali i najviše klubova koji su ostali u natjecanju.

Kad bi Dinamo prošao skupinu to bi bilo dostatno, potencijalno, ali hrvatski prvak je u teškoj situaciji jer sad u utakmicama protiv Atalante i Manchester Cityja mora osvojiti više bodova nego Šahtar protiv - istih rivala.

Problem je i taj što su Olympiakos i Crvena zvezda u istoj skupini, pa će jedan sigurno nastaviti "marširati" u Europi, u svakom slučaju matematika će također biti pod povećalom...

Izdvojeno

12. srpanj 2020 08:32