StoryEditor
Domaći nogometpetak, 20:45

HNS objavio informacije za navijače koji putuju na utakmicu Slovačka - Hrvatska i upozorio na zakonske odredbe i stadionska pravila

5. rujna 2019. - 13:58

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je informacije za navijače koji putuju u Trnavu na utakmicu Slovačka - Hrvatska u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine koja je na rasporedu 6. lipnja u 20.45 sati.

Za vrijeme utakmice bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima gradu Trnavi i stadionu Antona Malatinskog koji će za navijače biti otvoren dva sata prije početka utakmice, dakle od 18:45 sati.

Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će poduzimati organizator i slovačka policija su pozvali navijače da dođu u Trnavu i na stadion što ranije. Posebice jer je utakmica proglašena visokorizičnom.

Ulaznice za utakmicu su rasprodane te na dan utakmice neće biti prodaje ulaznica niti je predviđena ili moguća zamjena ulaznica na stadionu.

HNS je podsjetio kako su ulaznice personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (putovnica ili osobna iskaznica).

Stadion Antona Malatinskog nalazi se u centru Trnave te je udaljen 5-10 minuta hoda od parkirališnih zona koje će biti osigurane policijom. Promet u užem centru grada će biti zatvoren za potrebe policijskog osiguranja i razdvajanja navijača.

Za navijače reprezentacije Hrvatske su predviđena parkirališta P4 i P5 u Kollarovoj ulici, a ulazi na stadion i na tribinu za navijače Hrvatske su C i D. Svi ulazi imaju čitače (scannere) i kamere za prepoznavanje identiteta osoba (face recognition cameras).

HNS je molio navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i stadionskih pravila, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike. Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno slovačkim zakonima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Iz HNS-a su upozorili i kako će slovačka policija sukladno zakonskim propisima vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 20:59