StoryEditor
Domaći nogometNAREDBA IZ MINISTARSTVA

HNS mora izbaciti Lokose iz Prve lige, u Lokomotivi odbijaju komentirati napise

Piše PSD.
14. veljače 2014. - 16:50
NK Lokomotiva u petak je odbila komentirati napise koji se pojavili u hrvatskim medijima da je Sportska inspekcija naredila HNS-u da tom klubu i Hrvatskom dragovoljcu ukine prvoligašku licencu.

"Povodom napisa u medijima o navodnom rješenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u kojem se spominje i NK Lokomotiva, ovim putem obavještavamo javnost da do ovoga trenutka nismo dobili nikakvu službenu informaciju pa s tim u vezi ne možemo ništa komentirati. U slučaju da primimo rješenje, prvo će ga detaljno proučiti Uprava kluba i pravni savjetnici će pravovremeno obavjestiti javnost o stavu kluba i mjerama koje misli poduzeti", kaže se u priopćenju NK Lokomotive u kojem još stoji da je NK Lokomotiva u ovome trenutku usredotočena isključivo na svoju sportsku djelatnost, planove i natjecanja, naročito na pripremama za obilježavanje 100-godišnjice kluba.

Do sada Hina nije uspjela dobiti nikoga iz Hrvatskog dragovoljca za reakciju na navedene napise, a iz HNS-a se doznaje da se rješenje Sportske inspekcije MZOS analizira i da će se Savez o njemu očitovati.

Po tom rješenju Hrvatski nogometni savez u roku od petnaest dana mora Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac praktično isključiti iz natjecanja Prve HNL, odnosno neizravno pet zadnjih prvenstava proglasiti neregularnim. 

Sportska inspekcija u rješenju naređuje Hrvatskom nogometnom savezu i usklađivanje Statuta od 5. srpnja 2012. godine s odredbama Zakona o sportu, te ukidanje licence NK Vinogradaru za Drugu HNL u sezoni 2013./14, što bi značilo proglasiti i tekuću drugoligašku sezonu neregularnom, piše danas u nekoliko hrvatskih medija koji dodaju da je "rješenje je doneseno temeljem inspekcijskog nadzora nad poslovanjem Hrvatskoga nogometnoga saveza".


Ranije:

Petar Skansi je još u prosincu naglasio kako je Sportska inspekcija pronašla pupčanu vrpcu između Lokomotive i Dinama , a dva mjeseca poslije stigla je i konačna potvrda. Novi list piše da je na adresu Hrvatskoga nogometnoga saveza stiglo rješenje službe Sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u kojemu se među osam točaka posebno ističu ona treća u kojoj stoji da se HNS-u naređuje poništenje odluke od 30. travnja 2009. godine kojom je Nogometnom klubu Lokomotivi izdana licenca za natjecanje u Prvoj HNL u natjecateljskoj godini 2009./10. i četvrta u kojoj stoji da je rok za izvršenje prethodne 15 dana od dostave rješenja, odnosno peta u kojoj se naređuje ukidanje licence Hrvatskom dragovoljcu za tekuću sezonu 2013./14.

To otprilike znači da HNS ima 15 dana da Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac izbaci iz lige, ali i to da su sva prvenstva još od 2009.- neregularna!


(H), PSD, FOTO: CROPIX
item - id = 226052
related id = 0 -> 514558
related id = 1 -> 319391
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 16:35