StoryEditor
Domaći nogometveliki gafovi

HNS je sebi zabio dva autogola: samo dva mjeseca nakon pisanih priopćenja, izveli su veliki obrat i demantirali samo sebe

Piše Tomislav Juranović/JL
25. srpnja 2020. - 16:42
Tomislav Krišto/Hanza media

Datum je 21. travnja 2020. HNS izdaje priopćenje: “Hrvatski nogometni savez kontinuirano prati situaciju s epidemijom Covida-19 te poštuje sve odluke i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.”

Nadnevak je 6. svibnja 2020. godine. Izvršni odbor HNS-a donosi odluku o natjecanjima u sezoni 2019./20., slijedom nastanka epidemije. U točki 5 te odluke jasno stoji: “Sva natjecanja mladeži (muški, žene, mali nogomet) neće se nastaviti i trenutne tablice proglašavaju se konačnim”.

Sve je, naizgled, jasno, transparentno i logično. No, samo dva mjeseca poslije potpuni preokret, piše Jutarnji list

U četvrtak je u Hiltonu, naime, izglasano da je “Izvršni odbor potvrdio odluke donesene pisanim putem, uključujući odluku o igranju preostalih utakmica u četiri nedovršena natjecanja pod okriljem HNS-a bez gledatelja” te “odluku kako će, na prijedlog Natjecateljske komisije, kao predstavnik Hrvatske u Uefinoj Ligi prvaka za mladež biti prijavljena juniorska momčad Dinama”.

Iako, de facto, Nacionalni stožer nije donio nikakvu novu odluku, a pogotovo zabranu odigravanja utakmica bez nazočnosti gledatelja i, citiramo, “što se nas tiče, utakmica Osijek - Lokomotiva može se odigrati s gledateljima na tribinama”. I, uzgred, iako se HNS oko dodjele nastupa u juniorskom LP-u vodio koeficijentom kao parametrom, Uefa je, sami kažu, savezima dala pravo odabira kriterija.

Obje odluke HNS-a prilično su dubiozne. Zašto, pod broj 1, odjednom ići protiv smjernica Stožera civilne zaštite i bezveze uništiti veliko finale Prve lige te, pod 2, zašto onima u formativnoj dobi donositi odluke koje direktno utječu na njihov rad i zalaganje?

Dinamo, nema sumnje, ima bolji koeficijent (2,50-2,47), ali Hajduk ima više bodova (42-40) i ne može se znati kako bi završila ona Dinamova utakmica manjka. Sam je Kustić, uostalom, prije mjesec dana rekao da mu se 'majstorica' čini najboljom opcijom. S obzirom na situaciju, doista ne vidimo bilo kakvu prepreku da se ona i organizirala. I da se prvenstvo riješi za zelenim travnjakom, a ne stolom.

Ovako, u danu kad je potvrđen novi ugovor Zlatka Dalića, pa i u času kad je HNS “Andriji Štamparu” donirao uređaj za testiranje na koronavirus, Hilton se silno trudi zabiti autogol. Nažalost, ne prvi. I ovaj put - posve bespotreban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 02:31