StoryEditor
Domaći nogometpovratak u split

HNS donio konačnu odluku: Hrvatska će ugostiti Portugal 17. studenog na Poljudu, postoji mogućnost da UEFA dopusti prisustvo gledatelja

Piše PSD, D. B.
1. rujna 2020. - 13:57
Vladimir Dugandžić/Hanza Media

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će utakmica Lige nacija između Hrvatske i Portugala biti odigrana u Splitu, objavljeno je na službenoj web-stranici HNS-a.

17. studenoga u Splitu će biti odigrana utakmica posljednjeg kola skupine C Lige nacija između Hrvatske i Portugala.

Svjetski doprvaci se tako opet vraćaju u Split nakon spektakularnog susreta protiv Mađarske u okviru Europskih kvalifikacija za EURO 2020., koji je odigran 10. listopada prošle godine.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i član Izvršnog odbora Ile Topuzović danas su održali sastanak s predstavnicima Grada Splita predvođenima gradonačelnikom Androm Krstulovićem-Oparom, koji su dali suglasnost za održavanje utakmice u Splitu.

Podsjećamo, Hrvatska će u skupini C Lige nacija odmjeriti snage s Portugalom, Francuskom i Švedskom. Nakon rujanskog otvaranja u Portu i Parizu, Hrvatska će u listopadu u Zagrebu ugostiti Švedsku i Francusku, dok će u studenom gostovati kod Švedske i potom natjecanje u skupini završiti u Splitu protiv Portugala.

Ususret utakmici na Poljudu: sastanak gradskog izaslanstva i HNS-a

Danas je izaslanstvo Grada Splita na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom razgovaralo s izaslanstvom Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, u vezi s organiziranjem utakmice Hrvatska – Portugal, aktualnih viceprvaka svijeta i europskih prvaka.

Utakmica se igra u sklopu natjecanja Lige nacija, 17. studenog, a prema najavama iz UEFA-e, vrlo vjerojatno bi se mogla odigrati pred gledateljima.

Nakon više od godinu dana, od posljednje utakmice Hrvatske i Mađarske na Poljudu, ova utakmica bi trebala biti promatrana u svjetlu zajedničkih nastojanja da hrvatska nogometna izabrana vrsta svoje važne utakmice i dalje igra na splitskom Poljudu.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara izjavio je kako se brojna otvorena pitanja koja su dosada opterećivala i opterećuju odnos HNK Hajduk i Hrvatskog nogometnog saveza, trebaju rješavati, ali ne u kontekstu utakmica Reprezentacije u Splitu.

Grad Split i gradonačelnik i dalje izražavaju razumijevanje za zahtjeve hajdukovog navijačkog puka i HNK Hajduk za daljnjom normalizacijom odnosa unutar HNS-a, a sve radi transparentnijeg nogometnog natjecanja. Očekuje se da će na ovaj nogometni spektakl doći i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin kojemu gradonačelnik upućuje poziv te da će se tom prigodom susresti s novoizabranom upravom Hajduka. (D. B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 09:28