StoryEditor
Domaći nogometočekuje pobjedu

Hajdukova legenda i jedan od onih koji su odigrali prvu utakmicu Hrvatske u novijoj povijesti najavio spektakl na Poljudu: Sam prizor prodaje karata daje prekrasnu sliku, atmosfera će sigurno biti sjajna

8. listopada 2019. - 10:48

Zoran Vulić je veliko, treba li to reći, ime našeg baluna. Hajdukovo dite, igrač i trener, te nadasve reprezentativac i trener u reprezentaciji, u raznim selekcijama, pomoćnik Ottu Bariću u akciji Portugal, Euro 2004...

Posebno ga se dojmio povratak reprezentacije u Dalmaciju, u Split, u Poljud.

– Sam prizor prodaje karata daje prekrasnu, a ne samo pozitivnu sliku, atmosfera će sigurno biti sjajna, ovisi i o igri naših reprezentativaca, naravno, jedno ide s drugim, a osobno mi je drago da je reprezentacija u Splitu. Druge, rekao bih prateće stvari koje su vezane uz dolazak reprezentacije neću komentirat. Neću sad ulazit u to.

Svima bi nam bilo drago da reprezentacija češće igra u Splitu, a bilo je razdoblja kad je dugo nije bilo i to nije bilo dobro. Sad su tu i drago mi je. I neka češće igraju u Splitu, a ne da tražimo pomirbe i kompromise, uvjete. Treba razgovarati, dogovarati se, baš kao što i reprezentacija treba igrati kod nas. Split će napravit atmosferu.

Vulić je jedan od onih koji su odigrali prvu povijesnu utakmicu Hrvatske u novijoj povijesti, u listopadu 1990., evo sad će 29 godina od tog čina u Maksimiru, 2:1 kontra SAD-a:

– Igrao sam prvu reprezentativnu, nas 13 je bilo, u rekao bih, posebnim vremenima, ne treba objašnjavati devedesete godine. To mi je velika čast i ponos. Mnogi nisu ni htjeli tada zaigrati, a neki nisu smjeli! Grubo je to kad nakon takvog zanosa dolaziš sad u kojekakve polemike o hrvatskoj reprezentaciji. A onda sam kasnije igrao i protiv Ukrajine i povrijedio se na toj utakmici i izgubio ugovor u Nantesu. Istina je, igrao sam bez dozvole kluba, ozlijedio sam se, igrao sam srcem, a klub mi je otkazao...

Bilo je 3:1 za Hrvatsku, prijateljski meč, jedini kojega je vodio Vlatko Marković. Vulić je zbog te pegule izgubio ugovor, ali ne žali ni za čime, vratio se u Hajduk, nastavio ispisivati povijest.

– Ja sam zaigra’ za Hrvatsku i to mi je dovoljno, moj otac (vratar Hajduka Ante, op. a.) je igrao protiv Indonezije onu utakmicu pedesetih godina kad je Hrvatska isto tako jednom zaigrala, mi smo otac i sin koji su igrali za Hrvatsku i to me silno čini ponosnim, u vremenima kad to i nije bilo poželjno.

Kao trener Vulić je bio pomoćnik izborniku Ottu Bariću:

– Bilo mi je veliko iskustvo i čast radit s Barićem, on je svjetski i odličan trener. Imali smo tešku grupu, nismo imali ni sreće, imali smo kvalitetnu reprezentaciju, ali dosta naših igrača tada nije bilo standardno u svojim klubovima, od njih 22 rekao bih da je samo desetak igralo redovito svoja prvenstva. A to se na turnirskom načinu osjeti, imali smo uz Švicarce još i Engleze i Francuze, Francuzi jaki, a Englezi s najboljim veznim redom što se dade zamislit, Gerrard, Lampard, Scholes i još naprijed Beckham, Rooney... Ritam je učinio svoje i nismo prošli grupu.

Da se vratimo u Split?

– Rekoh, slika interesa s prodaje ulaznica daje mi za pravo da će to biti spektakl.

Naravno da se očekuje i pobjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 16:16