StoryEditor
Domaći nogometnaša dica

Hajdukova je kolonija u Koprivnici: Slaven Belupo priglio je mlade igrače s Poljuda, prilika je to da se pokažu šefu

Piše Slaven Alfirević
15. veljače 2020. - 14:27
 Damir Krajač/Hanza media

Slaven Belupo i naša dica, Stipe Bačelić-Grgić kao iskusan, davno je bio “naše dite” i nada, ali broj 10 vrlo je istančan, vridi Belupu i te kako.... onda Božo Mikulić, stoper, na posudbi je, ali ne može, ne smije igrati danas, kažnjen je. Eto nas do dvojice koji su u redovima Slavena na lansirnoj rampi: Ante Vrljičak kao lijevi branič u formaciji 3 – 5 – 2 nije prosperirao u Hajduku baš zbog toga što Hajduk svojedobno nije igrao s bekovima-krilima (a sad igra), dočim je Michele Šego otišao u Slaven da se raspuca, kao napadač, da ono što je pokazivao kroz juniore i kasnije naznačio kroz pogodak u Puli u doba Željka Kopića protiv Istre, pa zastao na skalini Hajduka B, pokaže u Koprivnici i kandidira se za povratak.

Bačelić-Grgić, Stipe iz okolice Šibenika našao je svoj kutak mirne karijere u Koprivnici i ne reflektira na povratak (bio je na turniru Četiri kafića). Mikulić je svjestan da su u Poljudu velika previranja na poziciji stopera, pa nikad ne znaš kakvi će se pokazati Dimitrov i Mujakić, krije li se u njima novi Svatok, možda ga i vrate. Treba se borit, za svaki slučaj. A Vrljičak i Šego imaju pravo polagati nadu u povratak. Kad-tad. Koliko će ih biti u današnjem sastavu Slavena teško je reći, Šego im je tek došao, Vrljičak je nešto ozlijeđen

U redovima Slavena stereotip je da spominjemo koliko je golova Hajduku dao Ivan Krstanović, puno, previše, pa ćemo zaobić tu za “bijele” neveselu temu, a intrigantan je taj Jeffren, zamislite, igrao je za Barcelonu na proslavi 100. godišnjice Hajduka u Poljudu 2011. u ljeto, ali je iskreno rekao da se toga baš ni ne sjeća. Uostalom, Jeffren je samo digresija na usku poveznicu mnogih iz Slavena s redovima Hajduka, vražja su raskrižja karijera i života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 14:57