Domaći nogometpostoji plan

Grad Zagreb Dinamu ne smije pokloniti zemljište, a Bandić ne želi da Modri sami grade stadion, postoji samo jedno rješenje

Piše SN

Dinamo je spreman sjesti s Gradom i razgovarati o partnerstvu kad se radi o gradnji novog stadiona! Iako jučer u Maksimiru nije želio službeno komentirati izjave gradonačelnika Bandića, koji je kazao da je protiv ideje da Dinamo sam gradi stadion u Maksimiru, te je istaknuo da je razočaran tim dijelom prijedloga jer on nema pravo pokloniti klubu zemljište te projekt može ići jedino u partnerskom odnosu Dinama i Grada Zagreba.

Sportske novosti neslužbeno saznaju da modri klub želi napraviti ono što je konačno kao jedan od svojih zaključaka donijela posljednja Skupština Dinama.

Ako ste slučajno zaboravili, izglasano je da se novi stadion gradi u partnerstvu s Gradom Zagrebom koji je svoju nakanu gradnje iznio na službenoj stranici. Ta gradska nakana je dakle, službeno prihvaćena i ušla je u službeni zapisnik s Skupštine kao odluka tog klupskog tijela.

Ideja o tome da Dinamo sam gradi svoj stadion pojavila se kao alternativa ako Grad neće moći graditi stadion, odnosno ako će sve ostati na obećanjima kao do sada. Naravno, Dinamo je u tom slučaju, tzv. ‘planu B’ htio graditi na svome, da im se vrati zemljište koje je 1992. prepisano na Grad idejom Franje Tuđmana.

U Dinamu su svjesni da im Grad neće vratiti zemljište, te da od samostalne gradnje neće biti ništa. Također, iako je zagrebački klub dobrostojeći, on ovog trenutka ipak nema novaca za samostalnu gradnju stadiona. Imao bi recimo ako se ostvare veliki transferi poput Olmovog, ali to je tek projekcija na dugom štapu.

Dakle, da ne duljimo, Dinamo neće sam graditi stadion jer ne postoje uvjeti, niti imovinsko-pravni niti financijski, nego će novi stadion izrasti u partnerstvu s Gradom. Barem se tako nadamo, dosad je bilo previše obećanja koja su bila čisti ‘ćorci’.

#MAKSIMIR#GNK DINAMO