StoryEditor
Domaći nogometstručno oko

Goran Tenžera za ‘Slobodnu‘ komentira suđenje u trećem nastupu ‘vatrenih‘: Argentinac Rapallini je svojim autoritetom kontrolirao utakmicu

Piše Ivan Renić
23. lipnja 2021. - 18:21

Argentinski sudac Fernando Rapallini nije imao previše posla. U odlučujućem susretu ostao je hladne glave usprkos silnoj euforiji kod Škota i kontrolirao utakmicu. Njegovu izvedbu prokomentirao je Goran Tenžera.

- Dobro je odsudio, iako je ovo bila iznimno zahtjevna utakmica. Praktički se nije vidio, a to je najbolji kompliment koji se može dati sucu. Najbolje je kad ga uopće ne primjećujemo. To znači da se za njim neće vući nikakvi repovi, da se dobro kretao, nije “gušio“ igru i bio dobro pozicioniran.

U nekoliko navrata je zaiskrilo među igračima, no Argentinac je sve pravovremeno “ugasio”.

- Hladnokrvno je rješavao sve potencijalno veće situacije. Kada se zaoštrilo bio je tu i svojim autoritetom dao igračima do znanja da grubosti neće tolerirati. Bilo je naznaka nečega s našim Gvardiolom, no i to je brzo riješeno.

Rapallini je podijelio samo dva žuta kartona, oba u prvom poluvremenu. Zaslužili su Lovren i McKenna. Ponešto agresivnije ispade s obje strane, Argentinac je odlučio ne sankcionirati.

- Nije se razmahao kartonima. Svojom osobnošću i autoritetom je kontrolirao susret. Osjetio je gdje bi moglo zaiskriti. Nije kasnio i u startu je spriječio moguće daljnje komplikacije.

Pomalo neobična odluka bila je da uopće Argentinac sudi na Europskom prvenstvu.

- UEFA nema svoje suce. Svi su oni pod FIFA-om, tako da mogu suditi sve. Čak se i ovo može dogoditi da netko s drugog kontinenta sudi na Euru. Da, izgleda malo neobično, ali sve je po pravilima.

- Na koncu, nemamo se ni što žaliti. Pobijedili smo, ha-ha. Čak i da se neka pogreška potkrala, sve bi to palo u drugi plan jer smo pobijedili – zaključio je Tenžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 10:50