StoryEditorOCM
Domaći nogometoko sokolovo

Goran Tenžera: Unatoč nedosuđenog kaznenog udarca, ne mislim da je imao ikakvu namjeru protiv nas. I VAR soba je grubo pogriješila

Piše Slaven Alfirević
17. prosinca 2022. - 19:01

Kako se i pretpostavljalo bila je to prezahtjevna utakmica za katarskog suca. Pokušao je Al Jassim utakmicu odsuditi sa smiješkom, ostavljajući dojam da nije impresioniran ovom, za njega sigurno najvećom, preteškom utakmicom za njega.

Nastojao je i suditi bez javnih opomena, te je u prvom poluvremenu oprostio pokazati žuti karton najprije Gvardiolu u osmoj minuti, a nakon toga i igraču Maroka u 33. minuti kad su tražili udarac iz kuta.

Počeo je gubiti kontrolu u nastavku kad nije dosudio kazneni udarac na Gvardiolu, te je zatim kompenzirao ne sudeći prekršaj kod odgurivanja Hakimija ispred našeg kaznenog prostora.

Bilo je nakon toga dosta pritiska i prigovora Marokanaca, što je sve prošlo bez disciplinskih mjera, te nekoliko olako dosuđenih prekršaja za naše protivnike.

No, da ne bi bilo zabune, unatoč nedosuđenog kaznenog udarca za nas, ne mislim da je imao ikakvu namjeru da sudi na našu štetu.

U situaciji kod nedosuđenog kaznenog udarca za naše, mislim da je opet VAR zakazao. Jer se taj – iako nedvojben – prekršaj, u terenu ne može jasno uočit, makar je iz daljnjeg kretanja Gvardiola moglo bilo je jasno da je sapleten. I VAR suci su morali intervenirat i pozvat suca da pogleda, jer se sve to s kamerama iz više kutova kristalno čisto moglo vidjet. Broj četiri Maroka s leđa nogom po nozi je sapleo Gvardiola unutar kaznenog prostora i to je moralo bit suđeno.

Srećom, ovaj put nije utjecalo na konačni ishod - kazao nam je naš stručni sudački komentator Goran Tenžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 11:35