StoryEditorOCM

Fala Turcima, fala Kuntzu, nakon pegule u okršaju protiv Walesa Hrvatskoj je konačno srića sve vratila u Bursi

29. ožujka 2023. - 15:29

Triba bit iskren, ako protiv Walesa na Poljudu nismo baš imali sriće, u Turskoj nan je sve višestruko vratila. U splitskoj drami Hrvatska je baš imala veliku pegulu. Samo 45 sekundi prije isteka zadnje treće minute sudačke nadoknade primljen je gol koji je brončanima sa Svjetskog prvenstva odnija dva boda. Zbog toga se u vruće gostovanje u Bursi, kod najvećeg konkurenta u borbi za Euro, ušlo u velikoj nervozi.

Za razliku od Poljuda, drama u Bursi bila je na početku utakmice. Agresivna Turska je bila u naletu, energetski su nas ubili. Nisu nan dali igrat. Toliko krivo dodanih baluna Hrvatske ka u prvih 15-20 minuta nismo valjda vidili u svih sedan utakmica u Kataru skupa. A falivali su čak i oni najbolji, Modrić, Gvardiol...

Hrvatska je opasno visila prvih dvadesetak minuti. Da nije bilo čudesnog Livakovića ili ako ćemo obrnuto slabe realizacije Turaka koji nisu znali uzet ponuđeno, tko zna u kojen bi smjeru utakmica otišla. A tada je zabija Kovačić. Onda se dogodila i ozljeda najboljeg igrača i kapetana domaćina Calhanoglua, pa je Kovačić zabija i drugi.

Drugo poluvrime donilo je i pravu Hrvatsku i ukupno posve zasluženu pobjedu. Modrić i Kovačić su Turcima sakrili balun, pribacili utakmicu u ritam koji nama paše, a najbolju šansu imala je Hrvatska priko Pašalića. Bez svog Modrića Calhanoglua turski izbornik Kuntz više nije naša protuigru za Dalićeve momke. Turci su iz očaja i nemoći pokušavali dvaput kod suca izborit za penal iako su imali jako tanke argumente, ali bile su to baš krokodilske suze na spektakularnom stadionu u Bursi obliku te beštije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 12:42