StoryEditorOCM
Domaći nogometJA TE VOLIM HRVATSKA

Evo kako je jedna pjesma napunila pet autobusa malih Zmijavčana za utakmicu u Poljudu

Piše Braco Ćosić
24. ožujka 2023. - 16:26

Kada su još krajem studenoga prošle godine učenici Osnovne škole Zmijavci snimili navijačku himnu “Ja te volim Hrvatska” i posvetili je nogometnoj reprezentaciji Hrvatske koja je taman započinjala svoj put prema brončanoj medalji u Kataru, nisu ni slutili da će njihova himna podrške Vatrenima dobiti toliko pohvala odobravanja.

Profesor glazbe u toj školi Mario Milas skladao je na stihove svoga susjeda Mije Milasa lijepu himnu koju je onda uvježbao sa svim učenicima škole. A njih više od 250 zdušno je punog srca pjevalo pjesmu “Ja te volim Hrvatska", snimili su lijepi spot koji je putem društvenih mreža obišao ne samo Hrvatsku već i svijet. Svjedoči o tome na stotine i stotine pozdrava i pohvala iz svakog kutka kugle zemaljske.

I evo stigla utakmica u Splitu s Walesom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a mali Zmijavčani dobili još jednu zahvalu. Posredstvom načelnika svoje općine Mije Šute i uz svesrdnu pomoć predsjednika HNS-a Marijana Kustića na adresu Osnovne škole Zmijavci pristiglo je oko 300 besplatnih karata ne samo za sve učenike, nego i za njihove nastavnike i njihovu pratnju.

- Stvarno smo oduševljeni gestom Hrvatskog nogometnog saveza. Prepoznali su našu himnu, ali još više želju naših učenika da svojim glasom, a još više svojim mladim srcima pridonesu uspjehu naših nogometaša. Hvala im od srca, a mi smo u subotu spremni pjevati je tijekom cijele utakmice kako bi dali podrške Modriću i ostalim igračima da nas obraduju sa tri boda - riječi su ravnatelja škole Zmijavci Josipa Jonjića.

Mladi Zmijavčani ozbiljno se pripremaju za utakmicu, oboružali su se zastavama, šalovima i ostalim rekvizitima, no ono najjače, a to je njihovo bodrenje, ostavili su za onih 90 minuta utakmice na Poljudu. Bili smo na generalnoj probi u Zmijavcima, kod njihove škole upravo kada su započeli bodrenje Vatrenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2023 09:17