StoryEditor
Domaći nogometslobodna procjena

Dva stručnjaka, dva različita mišljenja: tajnik Komisije sudaca HNS-a smatra kako prekršaj nad Jakolišem nije postojao; Pitamo vas, hoće li VAR išta promijeniti?

Piše PSD
17. rujna 2019. - 13:52

Nakon Marija Srahonje, odluku suca Jovića iz 57. minute dvoboja Rijeke i Hajduka, kada nije dosudio jedanaesterac zbog starta na Jakolišu, prokomentirao je i Igor Pristovnik.

- To nije za kazneni udarac, vidimo igrača Rijeke koji uklizava da bi blokirao loptu. U tom uklizavanju napadač osjeća da je obrambeni igrač na podu te počinje lagano padati preko njegove noge. Vidimo još jedan bitan element, a to je udaljenost dodatnog pomoćnog suca, koji je bio na dva do tri metra od situacije te je odmah pokazao da je korner. Ispravna odluka jednog i drugog suca - rekao je tajnik Komisije sudaca HNS-a i međunarodni kontrolor u emisiji HNTV-a "Treće poluvrijeme".

Podsjetimo, Mario Strahonja je jučer u emisiji "Stadion" HRT-a rezulutno izjavio kako se radi o prekršaju za najstrožu kaznu.

Hajduk ipak oštećen na Rujevici: imat će zbog čega Bijeli žaliti jer je Strahonja precizno objasnio pogrešku suca u Jadranskom derbiju

S obzirom na to da se može zaključiti da će i nakon uvođenja VAR-a suci i dalje donositi odluke temeljene na slobodnoj procjeni, pitamo vas: hoće li uvođenje video tehnologije išta promijeniti u hrvatskom nogometu?

 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 20:58