StoryEditor

Dramatika završnice Lige nacija: na kraju je Olivier svojim golovima u Parizu spasio Olivera iz Splita

18. studenog 2020. - 08:15
Tom Dubravec/Cropix

Kapetani Modrić i Ronaldo pozdravili su se malo prije zakazanih 20.45 sati na centru i akvarij balun je mogao početi. Međutim, kao da nije bilo dovoljno što nitko osim ograničenog broja pripadnika medija nije mogao uživo gledati utakmicu, nego smo svi skupa još više nego zbivanja na Poljudu pratili što se događa na St. Denisu, jer pojednostavljeno rečeno nismo smjeli ostvariti lošiji rezultat od Švedske. A to je izgledalo otprilike ovako dramatično, uz napomenu da je početak drugog poluvremena u Francuskoj kasnio nekoliko minuta:

20.49 (4. minuta) – Hrvatska ispada

Francuska – Švedska 0:1. Nije Ronaldo niti stigao popraviti frizuru, a već je Švedska vodila golom Claessena i bila na putu ostanka. Onda su još na Poljudu imali prilike Ruben Semedo, pa Ronaldo koji je glavom srećom samo striša balun, ali dovoljno da praznim Poljudom opet odzvanja glas podivljalog portugalskog kolege s radija ili tv-a.

21.02 (17. minuta) – Hrvatska ostaje

Francuska – Švedska 1:1. Dok smo zaključivali da je konačno neka korist stigla od korone, jer se Ronaldo u izolaciji ošišao pa nije dobro zahvatio balun, na St. Denisu je izjednačio Giroud. Merci Olivier.

21.14 (29. minuta) – Hrvatska još bliže ostanku

Hrvatska – Portugal 1:0. Toliko osporavani Kovačić je Hrvatsku doveo u vodstvo iz popravnog pokušaja. Sada su „kocaksti” još korak bliže ostanku u A ligi.

21.21 (36. minuta) – Hrvatska još malo bliže ostanku

Francuska – Švedska 2:1. Pavard je doveo Francuze u vodstvo. Otprilike u isto vrijeme je na Poljudu matnu priliku imao Juranović, glavom, ali nije pogodio.

21.53 (52. minuta) – Hrvatska malo manje bliže ostanku

Hrvatska – Portugal 1:1. Sve je zakomplicirao Rog isključujućim drugim žutim kartonom, Hrvatska je skoro 40 minuta ostala s igračem manje. A onda se sve dodatno zakompliciralo kada je Portugal odmah izjednačio preko Rubena Diasa.

22.00 (60. minuta) – Činilo se da je Hrvatska na korak od ispadanja, ali...

Hrvatska – Portugal 1:2, Francuska – Švedska 3:1. Sudac Michael Oliver svira „za Švedsku”, ali u Parizu Olivier „svira” za Hrvatsku. Bila ruka Jote ili ne u akciji kod gola, činilo se da je Hrvatska došla na rub provalije, ali zabio je u Parizu opet Giroud.

22.05 (65. minuta) – Kovačić opet spašava Hrvatsku

Hrvatska – Portugal 2:2. Što može Giroud, može i Kovačić. Mateova utakmica karijere. Zadnji vezni „kojeg nemamo” zabio je još jednom. Sada je Hrvatska ukupno imala tri gola „fore”.

22.30 (90. minuta) – Drama se nastavlja, Hrvatska na rubu ispadanja

Hrvatska – Portugal 2:3, Francuska – Švedska 3:2. Što mogu Giroud i Kovačić, može i Ruben Dias. Sada se sve dodatno zakompliciralo. A na St. Denisu je iz igre izašao Giroud! Onda su još Šveđani u tamošnjoj 88. minuti smanjili preko Quaisona i nedostajao im još samo gol za prolaz. Drama je bila na vrhuncu.

22.38 (95. minuta u Švedskoj) – Hrvatska je ostala

Francuska – Švedska 4:2. U Splitu su se nakon tri minute nadoknade i sviranog kraja svi igrači već skupili s terena, u svlačionici se iščekivao rezultat iz St. Denisa gdje se igrala peta minuta sudačke nadoknade kada je Coman zabio za 4:2. Potom je i tamo sviran kraj. Hrvatska je ostala u Ligi A!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 10:40