StoryEditor
Domaći nogometNešto ne štima

Direktor Lokomotive nakon što mu je klub poharao koronavirus: Klubovi ili ne testiraju ili zataškavaju podatke o zaraženima

20. listopada 2020. - 22:57

Je li neodigrana utakmica u Gradskom vrtu, između Osijeka i Lokomotive, samo početak lančane reakcije koja bi uskoro mogla uslijediti? Hoće li domino efektom biti odgođena i utakmica između Lokomotive i Hajduka predstojeće subote?

Zbog dvojice igrača Lokomotive pozitivnih na covid-19 i petorice s izraženim simptomima, u nedjelju je povjerenik lige Josip Brezni odgodio susret u Osijeku. Ali, to nije sve... Četvorica Lokomotivinih nogometaša nisu niti doputovali u Osijek, jer se prema navodima klupskih čelnika ''nisu osjećali dobro''.

Zbog nastale situacije u Lokomotivi su odlučili testirati sve igrače, članove stručnog stožera, te uposlenike kluba. Testiranje bi se trebalo obaviti u utorak. Nakon dobivenih rezultata biti će potpuniji bilten zdravstvenog stanja u Lokomotivinoj svlačionici, kao i jasniji uvid u eventualnu odgodu utakmice s Hajdukom (prema propozicijama HNS-a susret se može odgoditi ukoliko neki klub ima najmanje šestoricu pozitivnih igrača na koronavirus).

Klub s Kajzerice već se po drugi puta spominje kao potencijalno žarište zaraze. Prvi puta svlačionica Lokomotive poharana je neposredno uoči početka sezone (tada su petorica igrača bila pozitivna). Lokomotiva bi tako mogla postati prvi hrvatski klub koji će pandemiji i koronaviurusu ''odgovoriti'' imunitetom krda.

No, je li Lokomotiva jedini klub u Prvoj HNL koji ima problem s covidom-19? Direktor kluba Božidar Šikić ponudio je zanimljiv odgovor:

- Ne možemo pobjeći od virusa. Problem je što u hrvatskom nogometu testiranja nisu obavezna i klubovi ih ne upražnjavaju ili zataškavaju podatke o zaraženim igračima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2021 17:22