StoryEditor
Domaći nogometzahtjevni put do skupina

Dinamovo ispadanje iz Europe znači katastrofu za hrvatske klubove: od sezone 2021/22. HNL će imati samo jednog predstavnika u Ligi prvaka i nijednog u Europskoj ligi

Piše A.J.
12. prosinca 2019. - 11:07

Dinamovo ispadanje iz svih europskih natjecanja nije donijelo loše vijesti samo za zagrebački klub, već i za ostatak HNL-a. Naime, nakon poraza Modrih od Manchester Cityja postalo je jasno da će Hrvatska od sezone 2021/22. imati samo jednog predstavnika u Ligi prvaka.

I ne samo to, za razliku od dosadašnjih sezona u kojima je prvak Hrvatske preskakao prvo pretkolo, nakon reforme to će se promijeniti. Tako će prvak HNL-a morati izbaciti čak četiri kluba kako bi se dokopao grupne faza naejlitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Također, s obzirom na to da se od sezone 2021/22. uvodi UEFA-ina Konferencijska liga, svi nacionalni savezi plasirani niže od 15. mjesta neće imati predstavnika u Europskoj ligi, a Hrvatska će u najboljem slučaju biti na 19. mjestu.

Dakle, za dvije sezone prvak će igrati prvo pretkolo Lige prvaka, a pobjednik Kupa te drugoplasirani i trećeplasirani klub igrat će drugo pretkolo Konferencijske lige.

To će biti ogroman pad u odnosu na sljedeću sezonu u kojoj ćemo imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka i čak tri u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 19:41