StoryEditor
Domaći nogometdobar posao

Dinamo finalizirao najveći ulazni transfer u HNL-u ovog ljeta: morali su 'pobijediti' Celtic i Olympiakos da bi doveli mladog veznjaka

Piše Nikola Lipovac/SN
19. kolovoza 2019. - 16:49

Kako smo i naslućivali, Dinamo je pobijedio bogatije od sebe, Celtic i Olympiacos i doveo Luku Ivanušeca!

Lokomotiva će dobiti 3,1 milijun eura po kvartalima u sljedećih godinu dana, prvu ratu odmah da se isplate zaostale plaće i vrate osmijesi na lica njenih igrača, trenera i „radne zajednice”, a klub iz Maksimira je profitirao jer neće morati usmjeriti na Kajzericu postotak od sljedećeg transfera.

Dakle, kada za, primjerice, dvije godine Ivanušec bude prodavan u inozemstvo, „modrima” će pripadati svih 10 do 15 milijuna eura...

Najveći je to ovoljetni ulazni transfer, kojeg je nakon povratka u Maksimir zgotovio novi-stari sportski direktor Zoran Mamić.

Podsjećamo, Ivo Pinto i François Moubandje došli su bez odštete, kao slobodni igrači. Ivanušec je bio velika želja Nenada Bjelice i ona mu je ispunjena, treneru „modrih” sad preostaje da sprovede svoju momčad u Ligu prvaka preko Rosenborga (prva utakmica u srijedu u 21 sat u Maksimiru, uzvrat u utorak 27. kolovoza), a potom će vjerojatno biti još odlazaka i dolazaka.

Primjerice, Dani Olmo, no prethodno će morati potpisati novi ugovor koji mu je ponudio Dinamo, povoljniji od prethodnog za igrača i klub...

Dosadašnja „desetka” Lokomotive i mladi hrvatski reprezentativac (rođen 26. studenoga 1998. u Varaždinu, inače je iz obližnje Ljubešćice) također je želio u Dinamo, k Bjelici u rotaciju i zagarantirani napredak, stoga su Celticovih pet i Olympiacosovih četiri milijuna eura (u ratama na duže razdoblje od godinu dana) na Kajzerici odlučili odbiti i prihvatili ponudu kluba iz Maksimira, 20-ak posto veću nego je dogovorena još krajem svibnja (2,500.000 eura, o čemu smo nekoliko puta pisali).

Ivanušec će u Dinamu zarađivati oko 350.000 eura po sezoni, dakle u srednjem je platežnom razredu, no ako se bude razvijao kako se očekuje, ponudit će mu se povišica, kao i njegovim prethodnicima. Predstavljen će biti nakon što prođe liječnički pregled, a stići će biti prijavljen Uefi već za dvoboje s Rosenborgom.

#GNK DINAMO#NK LOKOMOTIVA#LUKA IVANUŠEC

Izdvojeno

05. srpanj 2020 19:11