StoryEditor
Domaći nogomettko će koga?

Dinamo će s igračima konačno sjesti za stol i pregovarati o ugovorima, veliko je pitanje čiji su aduti jači i kako će priča završiti

Piše Tomo Ničota/SN
6. travnja 2020. - 07:50
Dinamovi igrači i trener iz nekih sretnijih vremenaDamir Krajač/ arhiva HANZA MEDIA

Prema nekim informacijama, Dinamo je počeo rješavati krizu koja traje zadnjih desetak dana, odnosno otkad je maksimirski klub odlučio smanjiti ugovore i plaće, a igrači i trener Bjelica to su odbili, pišu Sportske novosti.

Početne emocije malo su se smirile, glave ohladile i idućih bi dana moglo doći do rješenja. Naime, iz kluba su odaslali signale igračima da su spremni razgovarati i da postoji način da se razlike prevladaju, a i igrači su isto tako poslali potvrdan odgovor da su svjesni da su pregovori jedini način kako se ovaj problem može riješiti pa će se, vjerojatno, razgovori uskoro intenzivirati.

Kako kaže ona poslovica, i najdulji put uvijek počinje prvim korakom, a dojam je da je prvi korak u ovoj priči s obje strane učinjen, odlučili su barem saslušati jedni druge. I svi su svjesni da će negdje morati popustiti.

Naravno, u ovom je trenutku teško reći išta više, tko će pregovarati uime igrača (u prvom “sudaru” bili su Ademi, Dilaver i Gavranović) i u kojoj bi se točki mogli naći s klubom.

Ono što smo već pisali, Dinamov bi adut u razgovorima mogla biti ona prva ovogodišnja ugovorna rata koju su igrači zaradili igrajući prva tri mjeseca 2020., a koju je Dinamo također izuzeo od plaćanja po odluci o uštedama.

Jaka sinergija

Pokeraškim rječnikom, to bi mogao biti Dinamov ulog u pregovorima, a onda bi i igrači morali nešto staviti na kup. Možda tada prihvate to smanjenje za idućih šest mjeseci?

No, u cijeloj priči postoji dodatan problem, a to je situacija s Nenadom Bjelicom i njegovim stožerom. Da je u pitanju samo novac i kresanje ugovora, rješenje bi bilo mnogo bliže, međutim sve ono što se događalo poslije, od otkaza Bjeličinim pomoćnicima do Mamićeva javnog objavljivanja njihovih i trenerovih primanja na Facebooku, moglo bi biti uteg tim pregovorima.

Znamo da je povezanost igrača i Bjelice (bila) čvrsta, Bjelica je svlačionicu “kupio” svojim gardom i pravedničkim stavom prema igračima. Igrači su svjesni da je dobrom dijelu njih upravo Bjelica podigao karijeru, napravio ih reprezentativcima, povećao im vrijednost; zajedno su napravili velike stvari i tu je nastala ta jaka sinergija. A i u ovoj su priči od početka zajedno, štoviše, u Dinamu su uvjereni da je Bjelica utjecao na igrače da ne prihvate mjere uštede pa je pitanje hoće li Bjelica i njegov stožer biti jedna od tema pregovora s igračima.

Hoće li, primjerice, igrači smanjenje ugovora uvjetovati pomilovanjem Bjeličina stožera i nastavkom suradnje s Bjelicom? Onako, gledajući sa strane, teško je vjerovati da tu može biti neke promjene i da će Dinamo popustiti po tom pitanju, rascjep je predubok, porušenu konstrukciju teško bi sklepali i kineski projektanti Pelješkog mosta.

#DINAMO#NENAD BJELICA

Izdvojeno

01. lipanj 2020 05:58