StoryEditorOCM
Domaći nogomettragedija u srbiji

Dejan Lovren podijelio na svom profilu potresnu izjavu Malagurskog o strašnom krvoproliću u Beogradu

Piše Sport SD
3. svibnja 2023. - 22:08

Krvoproliće u osnovnoj školi u susjednoj Srbiji je užasnulo cijeli svijet. Učenik je u školu ušao naoružan očevim pištoljima i usmrtio osmero djece i čuvara, a ranio je i profesoricu povijesti i još nekoliko učenika. Ovakav težak zločin nikada nije zabilježen na području regije.

O šokantnom zločinu se oglasio i bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je na svojem Instagramu podijelio potresnu fotografiju i tekst koji je objavio srpsko-kanadski filmski redatelj, producent, pisac, politički komentator, televizijski voditelj i aktivist Boris Malagurski.

‘Tragedija u školi ‘Vladislav Ribnikar‘ liči na nešto što smo, do sada, zamišljali da se događa samo u Americi. Međutim, desetljeća državne i medijske promocije kriminalaca, mafijaša, reality monstruma, šunda, nasilja, dekadencije, bolesnih vrijednosti i nebrige o čovjeku dovele su do konačnog poraza srpskog društva‘, napisao je Malagurski pa dodao:

‘Moja iskrena sućut obiteljima žrtava, ranjenima od srca želim što brži oporavak. U danima pred nama će morbidni urednici tabloidnog smeća analizirati svaki detalj iz života napadača, djeteta kojem nitko nije pomogao dok je tragedija još mogla biti spriječena. Hoće li netko pomoći bolesnom društvu prije nego što i kod nas scene policijskih kordona i uplakane djece oko škola postanu svakodnevica kao u SAD-u? Ili ćemo se ponovno baviti posljedicama umjesto liječenja uzroka koji su izazvali krah kompletnog sustava u kojem živimo?‘, zapitao se Malagurski, a njegove je misli podijelio Lovren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 16:38