StoryEditor
Domaći nogometriječ trenera modrih

Damir Krznar najavio derbi na Poljudu: Proučili smo Hajduk, očekujemo sličan sastav i stil igre kao protiv Rijeke. Idemo u Split rasterećeni

Piše Tomo Ničota/SN
4. svibnja 2021. - 16:07
Boris Kovačev/Cropix

Nenad Bjelica, Zoran Mamić i sad Damir Krznar. Treći poljudski zaredom u kojemu na Dinamovoj klupi sjedi drugi trener. No, ako ste mislili da je to kuriozitet, varate se! Naime, puno nevjerojatnije zvučat će podatak da će Hajduk osmi put zaredom istrčati protiv Dinama na svom terenu s novim trenerom, pišu Sportske novosti.

Zadnji koji je vodio dva uzastopna poljudska sraza Bijelih i Plavih bio je Joan Carillo, nakon njega na Hajdukovoj klupi sjedili su redom Željko Kopić, Zoran Vulić, Siniša Orešćanin, Damir Burić, Igor Tudor i Hari Vukas. Sad je red na Tramezzanija. Sudeći po informacija oko Poljuda i svega onoga što se događalo zadnjih dana, vjerojatno će se taj niz nastaviti najesen.

No, kad uzmemo u obzir taj neobičan slijed, koliko je, recimo, Damir Krznaru teško pripremati utakmicu, kad i ne može izvući neke zakonitosti iz prijašnjih 'mečeva' na istom mjestu.

- To može puno znači u pripremi utakmice, pogotovo ako novi trener tek dolazi, ako je odigrao samo utakmicu-dvije prije derbija. S obzirom da je Tramezzani već neko vrijeme tamo, uspjeli smo naći dobro njihove loše i dobre točke, uspjeli smo se pripremiti. Imao je Hajduk novosti i specifičnosti i u zadnjoj utakmici s Rijekom, razmotrili smo ih, očekujemo sličan sastav i stil kao protiv Rijeke, jer su imali dobar rezultat - priča uoči derbija Krznar, koji kaže da sraz u Splitu on i njegova momčad očekuju spokojni.

- Stvorili smo si gotovo komotnu poziciju, šest bodova više i utakmicu manje, to je izuzetno dobra situacija što se tiče psihološkog pritiska. Idemo u Split rasterećeni, ali s velikom željom da već tamo prvenstvo učinimo izvjesnim što se tiče prvog mjesta.

Nedavno je Dinamo u Maksimir slavio relativno rutinski (2:0), ali nakon toga je Hajduk pobijedio Rijeku, vraća se i Marko Livaja.

- Sigurno, to neće biti ista utakmica kao u Zagrebu. Hajduk je bio izuzetno dobar protiv Rijeke, reaktivirali su Splićani mogućnost borbe za Europu i njihov motiv će također biti na najvećoj razini. Očekujem dobru, atraktivnu, zanimljivu utakmicu, veseli me što i njima igra samo pobjeda, ajmo ući u jednu pravu sportsku bitku, gdje obje momčadi žele tri boda.

U zadnje četiri utakmice na Poljudu Dinamo je triput slavio. Koliko to može utjecati na igrače, jedne i druge, na samom terenu?

- Istina, pobijedili smo u zadnje tri od četiri utakmice, ali ja se ne volim loviti za brojke, za tradicije. Svaka je utakmica za sebe posebna, mi sad gledamo samo ovu, a ne što je bilo prije. Uvijek moramo dati maksimum, zasad ga i dajemo, samo to onda i daje rezultat, nadam se da će tako biti i ovaj put - zaključio je Dinamov trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2021 16:08