StoryEditor

Dalmatinski derbi otvorio je mnoge pukotine u igri Šibenika, čudi oklijevanje Uprave da potpiše iskusnog Antonija Jakoliša

Piše Ivo Mikuličin
3. kolovoza 2021. - 23:06

Da se dalmatinski derbi, kako je bilo i predviđeno prije zamjene domaćinstva igrao na Šubićevcu, nema dvojbe da bi većim dijelom utakmice, posebice prvog poluvremena odjekivao već tradicionalni povik Funcuta „Minjaj, minjaj…“. 

Kao reakcija na najlošije ovosezonsko prvo poluvrijeme Narančastih. Španjolski trener Mario Rosas jamačno ne bi razumio što viču šibenski navijači, ali bi mu to s lakoćom dočarali njegovi pomoćnici Joško Belamarić i Ivica Matas.

Iako su u Osijeku i Velikoj Gorici Šibenčani inkasirali neugodne „trice“, a na splitskom travnjaku poraženi tek minimalno, kao da su najslabiji dojam ostavili upravo u sudaru s Hajdukom. Izostala je i šibensko-španjolska „tika-taka“, koja je, primjerice, u Velikoj Gorici rezultirala dojmljivim posjedom lopte od 66 posto. Kao da su se na Poljudu otvorile mnoge pukotine u igri Šibenika. Ako izuzmemo vratara Lovru Rogića, gotovo u svim linijama.

Deni Jurić je neprepoznatljiv u smislu efikasnosti u odnosu na prošlu sezonu. U Splitu nije propustio tako zrele prilije kao u ranijim utakmicama, ali svejedno nije postigao pogodak, kad se našao osamljen pred Kalinićem.

Nemalo su popucale i nekad čvrste niti u šibenskoj veznoj liniji. Teško se oteti dojmu da su izvan forme sva trojica. I čvrsti Mesa, i novi kapetan Ćurić, a pogotovu veteran Bačelić, koji je ušao kao zamjena, pa potom bio zamijenjen, što i nije baš svakidašnja praksa.

Ipak, najveći šibenski problem na startu prvenstva predstavlja obrana, gdje najviše curi u među srednjim braničima. Batarelo se muči na desnom beku, a došao bi kao suho zlato u sredini obrane, gdje Perić i Bilić nemaju dovoljno mira u  pozicijskoj igri. Svejedno, zamijenio Batarelo nekog od njih ili zauzeo poziciju libera u igri s tri stopera, kojom su Šibenčani djelovali više nego solidno prošle sezone, dok ih je vodio Krunoslav Rendulić.

Za takav manevar Narančasti bi vrlo skoro mogli imati aduta više. Čudi nas oklijevanje klupskog vodstva da se potpiše ugovor s još jednim Jakolišem. Stariji brat Antonio već danima vježba s Narančastima, ali još nije stavio potpis vjernosti. U tom smislu itekako je sporna usporedba da se brzo potpisalo s nepoznatim Benićem, a da se oklijeva s igračem , koji ima zavidnu internacionalnu karijeru, te bi mogao  biti itekako dobro rješenje za desni bok. Zbog čvrstine, brzine i iskustva. Kao argument više da se prijeđe na igru s tri stopera.

- Igrali smo vrlo loše u prvom poluvremenu, za razliku od domaćina, pa je rezultat realan. Nismo imali agresije, gubili smo balans u igri. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, uzeli Splićanima posjed. Propustili smo svoje šanse, koje kad igrate protiv boljih momčadi morate iskoristiti. Bilo je svejedno dobrih stvari. Njih se moramo uhvatiti, te s optimizmom gledati na iduće utakmice – kazivao je poslije utakmice Rosas.

Ni trunke najave da bi mogao nešto mijenjati u igri ili nekog od dosad udarnih igrača. Izjava je, stoga, dijelom podsjetila na stari, otrcani „štos“ o čovjeku, koji je padajući sa 14. kata kod sedmog kazao: „zasad je još dobro!“.

item - id = 1117587
related id = 0 -> 1127870
related id = 1 -> 1127866
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 03:38