StoryEditor
Domaći nogometdebakl u španjolskoj

Dalić: Što je tu je, moramo izvući pouke, ići dalje; Modrić: Stajati daleko od igrača protiv ovakve ekipe je ubojstvo

Piše Toni Bilić, SN
12. rujna 2018. - 01:15
dawww

Nakon teškog debakla u Elcheu hrvatski izbornik Zlatko Dalić priznao je kako je Španjolska 'razbila' njegovu momčad, finalista nedavnog Svjetskog prvenstva u Rusiji.

- Imali smo odličnih 20 minuta u uvodu utakmice, tri spopostotne šanse. No, tada smo nestali s terena, više u našoj igri nije bilo ni duela, ni agresije. Totalni raspad sistema. Protivnik nas je razbio. Čestitke Španjolcima, a za nas je ovo velika pouka. Moramo znati da imamo problem. Ne možete se uvijek vraćati, odigrati najbolje, dogodi se i ovakva utakmica. Primili smo šest golova, to je jako teško za nas. Što je tu je, moramo izvući pouke, ići dalje. 

Dodatna poteškoća za Hrvatsku bila je ozljeda Šime Vrsaljka u 20. minuti, koji je dotad namjestio dvije velike šanse Santiniju i Perišiću. Dalić je objasnio i zašto je umjesto igrača Intera na desni bok stavio Marka Roga, čija je prirodna pozicija u sredini terena.

- Ozlijedio nam se Vrsaljko, vratila mu se ozljeda, zaboljelo ga je koljeno i morao je izaći, bolje nego da se stanje pogorša. Mislim da će s njim biti sve u redu nakon par dana mirovanja. Pokušao sam s Rogom na toj poziciji, jer mi osim Vrsaljka nemamo desnog bočnog igrača i ja mu pokušavam naći zamjenu. Do sada je u nekoliko navrata to igrao Jedvaj, sada sam pokušao s Rogom, tražit ćemo i dalje nekoga tko bi mogao zamijeniti Vrsaljka na desnom beku – nije bio naročito opširan Dalić u analizi utakmice, teško je bilo pronaći prave riječi nakon ovakvog potopa.

Luka Modrić odigrao je previše utakmica da bi imao bilo kakve dvojbe što se dogodilo u njemu možda i najgroznijoj večeri u reprezentaciji.

- Jako težak poraz. U utakmicu smo ušli u prvih 20 minuta jako dobro, imali smo dvije-tri, ajmo reći, čiste šanse. Nismo zabili, a nakon što smo primili prvi gol, a pogotovo drugi totalno smo se raspali, počeli smo igrati svatko za sebe, ne pomagati jedan drugome, stajati daleko od igrača, a protiv ovakve ekipe to je ubojstvo. Na kraju je rezultat još, što je žalosno, dobar. Da, težak je to poraz, ali trebamo izvući pouke iz ovoga. Ako nismo na sto posto, ako pristup nije u svakoj utakmici kao što je bio na Svjetskom prvenstvu, teško možemo igrati protiv bilo kakve ekipe, a pogotovo protiv ovakvih momčadi kao što je Španjolska.

Hrvatska je odigrala poprilično dobro prvih 20 minuta, a onda kao da netko nožem odrezao. Pomalo nevjerojatno.

- Je, jako je bilo dobro na startu, imali smo šanse, svi skupa radili kvalitetan presing, a nakon toga kao da smo se ispuhali. Vjerojatno još nismo svu u najboljoj spremi. Početak je sezone, ali bez obzira na to nedopustivo je da ovako rasprodajemo ugled koji smo jako teško stekli. Ako iz ovoga izvučemo pouku za ubuduće bit će dobro, a ja vjerujem da hoćemo...

#VATRENI#ZLATKO DALIĆ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 14:15