StoryEditorOCM
Domaći nogometizbornik se prisjeća

Dalić otvoreno o teškom razdoblju: ‘Prošao sam Kalvariju nakon Eura. Sahranio sam oca i sjeo na klupu nespreman‘

Piše I.R.
11. ožujka 2023. - 10:49

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je na korizmenoj tribini u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Govorio je na skupu pod nazivom "Promicanje izvrsnosti, zajedništva i domoljublja".

- Mnogo sam već puta govorio koliko su mi vjera i obitelj važni. Moji prvi susjedi pokraj rodne kuće u Livnu bili su franjevci. Život mi se promijenio otkako sam postao izbornik. Za sve što sam napravio zahvaljujem vjeri, dragom Bogu i mojoj obitelji - govorio je Dalić, a njegove riječi prenijela je Informativna katolička agencija (IKA).

Dotaknuo se izbornik i perioda nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Tada su na njegovu adresu stizale brojne unosne ponude. No, Dalić je odlučio ostati.

- Bio sam svjestan da je kod nas pamćenje kratko i da ću postati najgori čim se izgubi koja utakmica. Ali kako bi ljudi shvatili moje poruke da sam otišao? Rekli bi da govorim jedno, a radim drugo. Odlučio sam ostati. Ipak, prošao sam Kalvariju nakon Europskog prvenstva kada su me htjeli smijeniti, ali vjerovao sam u reprezentaciju i ostvarili smo još jedan veliki uspjeh.

Još jednom se zahvalio hrvatskim braniteljima.

- Uvijek ću govoriti da sam vjernik, Hrvat, katolik i to kažem iz srca. Dok god budem mogao davat ću zahvalnost hrvatskim braniteljima. Koga bi se trebao u sramiti u Hrvatskoj kada to kažem? Nema toga koji će mi to zabraniti.

U teškoj situaciji bio je Dalić uoči utakmice s Austrijom u Ligi nacija. Samo par dana ranije preminuo mu je otac.

- Dva dana nakon što sam sahranio oca, sjeo sam na klupu potpuno nespreman. Izgubili smo 0:3. Navijači su zviždali, činilo se kao potop. Bog mi je dao snagu da se vratim. Nakon toga imali smo 22 utakmice bez poraza. Uz Božju pomoć i molitvu smo se podigli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. ožujak 2023 10:49