StoryEditorOCM
Domaći nogometuoči treninga

Dalić se napokon izjasnio: ‘Pokušao sam nagovoriti Marka da ostane, nećemo se dati uvući u ove igre‘

Piše Frane Vulas
7. lipnja 2023. - 18:44

Pred trening reprezentacije Hrvatske sedmoj sili se na Rujevici prvi put nakon odlaska Marka Livaje s priprema obratio i izbornik Zlatko Dalić. Pritom je izbornik otkrio i neke nove detalje vezane za odlazak najboljeg nogometaša Hajduka i hrvatskog prvenstva iz reprezentacije s kojom neće na završnicu Lige nacija, za što se nogometaš odlučio dan nakon što su ga izvrijeđali navijači.

- Žao mi je što je došlo do ove situacije. Izgubili smo važnog igrača za završnicu Ligu nacija. Nažalost, jedan izolirani incident od minutu ili maksimalno dvije je doveo do toga. Mi smo preko glasnogovornika osudili, a i ja također osuđujem svako vrijeđanje igrača hrvatske reprezentacije. Nismo to zavrijedili - rekao je Dalić. Istaknuo je da je sa svoje strane pokušao napraviti sve da uvjeri Livaju da ostane s momčadi.

- Razgovarao sam s Markom nakon toga. Pogodilo ga je to što se dogodilo. Pokušao sam ga odgovoriti od te odluke, nažalost nisam uspio i žao mi je zbog toga. Razumijem ga i podržao sam ga, kao što sam i sve druge igrače u njihovim ranijim odlukama. Ovo što se događa nakon toga je jedna velika igra, stvari se pokušavaju vratiti na početak kao prije šest-sedam godina. U to se neću uvući, niti igrači. Za nas je ta priča gotova, a znate moj stav. Hrvatska je iznad svih nas i za Hrvatsku moraš puno toga istrpjeti – rekao je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:23