Domaći nogometzaslužena pobjeda

Dalić: Mene uvijek prati težak put. Bila bi šteta da ne vidimo Moskvu

Piše Vedran Babić
8. srpanj 2018. - 01:41

Jednostavnim putem ne ide. Ali, dok Hrvatska prolazi kroz Svjetsko prvenstvo – nema veze! „Kockasti“ su u polufinalu!

- Mene prati težak put, uvijek se moram boriti do kraja. Čestitam dečkima za borbu, muku, trud, sve. Moramo biti ponosni, ovo je strašna stvar! Sami smo sebi kidali živce, ali ovako je slađe – rekao je izbornik Zlatko Dalić za HRT.

Potekle su i suze...

- Ne znam je li bilo zbog radosti ili zbog pritiska. Čovjek se otvori.

I u takvom, otvorenom nastupu je nastavio:

- Ovih pola godine bilo je puno negative oko nas i nepovjerenja u mene. Neki su pametnjakovići komentirali i napadali me poslije Amerike, a ja sam im sad pokazao što je hrvatska reprezentacija. Pokazao sam kako se bori. Ja nisam naučio naše igrače nogometu, to je sve njihovo. Svi smo bili na visokom nivou, dragi Bog nam je vratio.

Rusi vas ničim nisu iznenadili?

- Znamo da igraju agresivno i borbeno, kompaktno u bloku. U prvom poluvremenu plan je bio krenuti s četiri napadača, ali previše smo preskakali igru. Napravili smo promjenu i bili konkretniji u drugom dijelu, diktirali smo tempo i stvarali šanse. Žao mi je što smo primili gol iz prekida, ali tako smo ga i dali. Najvažnije je da smo prošli!

Dosta je umornih, pa i ozlijeđenih igrača?

- Da, Vrsaljko i Suba su bili u problemu, nije to lako izdržati. No bili smo mirni i staloženi, opet smo zabili zadnji penal. Sretni smo što možemo priuštiti veselje ljudima. Hodali smo po Rusiji i cijelom svijetu i bila bi šteta da nismo došli do Moskve.

Na putu do finala stoji Engleska?

- Kompaktna su i mlada momčad, puna energije i snage. Bit će jako teško, pogotovo nakon ovakve utakmice. Ali, ne mislimo stati! – samouvjereno poručuje Dalić.

#RUSIJA#ZLATKO DALIć#HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA#SP RUSIJA 2018