StoryEditor
Domaći nogometčarter iz pule

Dalić i ekipa otputovali u London, vraćaju se odmah nakon utakmice

Piše Frane Vulas
11. lipnja 2021. - 20:41
Srđan Vrančić/Cropix

Pozdrav iz Rovinja. 

Danas poslijepodne reprezentacija Hrvatske otišla je u London. Dva dana prije susreta protiv Engleske Hrvatska je na Otok stigla čarter letom iz pulske zračne luke za zračnu luku Luton, jednu od šest velikih londonskih zračnih luka.

Povratak za Pulu (i dalje za Rovinj) je planiran u nedjelju odmah nakon utakmice. Susret se igra u 15 sati po hrvatskom vremenu, 14 sati po lokalnom. 

Međutim, igračima i stožeru je kudikamo lakše ući u državu nego navijačima ili medijima kojih će i jedni i drugih biti manje nego što je to uobičajeno na ovakvim turnirima. Cijepljenje niti preboljeni Covid-19 na Otoku nemaju uopće ulogu pri ulasku u Ujedinjeno Kraljevstvo. Nižepotpisani ima zadovoljena oba uvjeta, mnogi također, neki barem jedan, ali svejedno se mora u karantenu, „balon”, na stalna testiranja. 

Svi će hrvatski navijači (izuzev ako dolaze recimo iz Irske, Australije...) morati barem pet dana u karantenu, dok pripadnici medija moraju biti u „balonu” s poprilično ograničenim kretanjem (stadion, hotel i sl.).

Jedni i drugi morat će i ukupno odraditi četiri-pet testiranja na Covid-19. Cijena kazni za nepridržavanje pravila karantene je do deset tisuća funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 20:41