Sport Domaći nogomet

Malo vamo, malo tamo

Wimbledon od baluna: ping-pong diplomacija počiva na ideji da se loptica uspješno prebaci na drugu stranu

Malo vamo, malo tamo

Onda, Mađarska nam dolazi u Split, u Poljud? Ipak upitnik da stavimo? Ili već uskličnik? Ne, još nam treba upitnik!

Zapravo, nikad se bolji tenis nije igrao, ne samo ping-pong, za stolom, nego pravi, veliki tenis, s lopticom-hopsicom iliti lopticom-haenesicom...

Mislite li da Hrvatska - Mađarska doista 10. 10. igraju u Splitu? Gradsko vijeće Grada Splita zatražilo je od HNS-a - ispriku. Isprika kao (najnoviji) uvjet.

Podsjeća nas i na poruku, mada usporedba ne mora bit najsretnija, "oprosti za Hirošimu, a dalje ćemo se dogovorit kako prodavat kompjutore, visoku tehnologiju".

Tenis, uglavnom. Loptica se prebacuje s jedne na drugu stranu. Svatko dosad ima dobar "return", a čeka se još pravi "as" ili "winner", pa da dočekamo konačan ishod.

1. Hajduk se svojedobno kandidirao (doduše uvjetno), a HNS (silom) proglasio da se igra u Splitu i da su na potezu Splićani;

2. Iz Grada Splita ih nisu, doduše, odrebatili, ali su naznačili neka se HNS ispriča Splitu za godine ignoriranja i da s Hajdukom sjednu za stol; znači loptica je vraćena.

3. U Hajduku smatraju, lako je dokučit, kako je sad opet HNS na potezu. Evo vama loptice.

Koliko god Marijan Kustić ne djeluje iznenađeno što je splitsko Gradsko vijeće reagiralo baš tako kako je reagiralo (imao je dojavu, pišu naše ZG-kolege), u daljnjem smo iščekivanju nakon "da, ali..." splitskog Gradskog vijeća.

Koji je novi potez? Isprika? Volejom, dijagonalom, parabolom? Bekend, forhend, jednom ili s obje ruke? Tko će zabiti as, winner, smeš, kako će doista završit ovaj meč?

Vremena je sve manje za odluku, curi pješčani sat, a loptica se prebacuje. Ne skakuće od veselja, nego zato što je snažno udaraju.

Što bi na sve rekao Goran Ivanišević, da nam opiše ovaj neobičan tenis-meč? Wimbledon od baluna...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet