Sport Domaći nogomet

Pouzdani ljudi

Bilić stožer WBA pojačao hrvatskim stručnjacima: evo tko su mu pomoćnici u nekadašnjem engleskom prvaku

Pouzdani ljudi

Slaven Bilić imenovao je dva pomoćnika u stručnom stožeru WBA koji će isući tjedan sačekati momčad na povratku s odmora i krenuti s pripremama za novu sezonu u Championshipu. Ambicije su velike i treba od starta zasukati rukave i raditi. Biliću će u tom poslu pomagati 49-godišnji Dean Računica i 34-godišnjišni Danilo Butorović.

- Bilić je izložio svoj plan Upravi kluba i predložio svoje najbliže suradnike. Ljudi su to od njegova velikogp ovjerenja koji su i prije surađivali s njim tako da oko te teme nije bilo puno diskusije. Ovo je njihov prvi dodir s engleskim nogometom, no Slaven vjeruje u njih. Ugovor će potpisati po dolasku u klub – istakli su u menadžmentu WBA.

Dean Računica nekadašnji je prvotimac Hajduka, suigrač sa Bilićem s početka 90-tih godina, zajedno su osvojili prvi naslov u Hrvatskoj. Bilić ga je angažirao kao skauta 2008. godine u reprezentaciji. Nakon samostalnog vođenja klubova po Dalmaciji bio je pomoćnik Aljoši Asanoviću u Australiji, ali i Biliću u Al Ittihadu.

Danilo Butorović je mladi Riječanin koji se s Bilićem upoznao još za vrijeme rada nekadašnjemg izbornika u West Hamu kada je doša studijski na Otok. Vodio je razne mlađe klupske selecije, a Biliću je bio pomoćnik u Al Ittihadu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet