Sport Domaći nogomet

na oku bogatih

Sletjele ponude iz Njemačke, pregovori traju, Dinamov dragulj odlazi bez odštete?

na oku bogatih

Hoće li još jedan mladi igrač napustiti Dinamo prije no što odigra ozbiljnu utakmicu, pogotovo više njih, za prvu momčad? Govorimo ovog puta o Dinku Horkašu (20), vrataru koji je sjajno branio u juniorskoj Ligi prvaka i za kojega već otprije interes pokazuju mnogi inozemni klubovi, a nakon ovih partija na velikoj sceni dodatno je i pojačan. Njemački Bild donosi informaciju da je Schalke ozbiljno zapeo za Horkaša, Dinamov mladi vratar prvi je ‘pick’ tog bundesligaša. Schalke ima problema s vratarima, a onaj neupitni, Alex Nübel na radaru je Bayerna i mogao bi se preseliti u München. Međutim, piše Bild, Schalke nije jedini, Horkaša žele i Eintracht i Werder.

- Što se tiče informacije iz Bilda, jako sam razočaran i ljutit jer je to izašlo i ne želim ništa komentirati - rekao je agent Darko Alegić, suvlasnik agencije Firsteleven ISM koja skrbi o karijeri Dinka Horkaša za SN.

Moglo bi ljeto biti vruće i kad je Horkaš u pitanju, njemački klubovi spremni su ući u borbu za vratara kojemu ugovor s Dinamom istječe u ljeto 2020. Znači da ulazi u zadnju godinu ugovora i da bi nazimu mogao ići iz Maksimira kao slobodan igrač. Pregovori oko novog ugovora traju, Horkašev prvi izbor je svakako Dinamo, to je i sam rekao. Međutim, golmani su specifični, može braniti samo jedan, ponekad i drugi, a za trećeg je malo prostora. Ako na ljeto ode Livaković, tada bi se otvorio prostor za Horkaša, uz Zagorca, onda bi se mogao i očekivati njegov ostanak u Dinamu.

Ono što je sigurno, Horkaš je u godinama kad mora ići naprijed, nema smisla igrati ulogu trećeg vratara, u tom slučaju odlazak u Bundesligu bio bi realan rasplet. Njemačkom trojcu nije problem platiti odštetu, u tom bi slučaju mogla u Maksimir sletjeti prava ponuda.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet