Sport Domaći nogomet

korak naprijed

Nekadašnji Hajdukov dragulj zabio prvijenac u nizozemskoj ligi: njegova Fortuna još uvijek nije izbjegla doigravanje za opstanak

korak naprijed

Konačno se upisao među strijelce, nekadašnji Hajdukov dragulj Andrija Balić je nakon siječanjske posudbe u Fortunu Sittard i stalnog igranja postigao svoj prvi gol. Nije puno pomoglo momčadi, Fortuna je kod Utrechta u sklopu 32. kola poražena s 2:1, i dalje teoretski nije osigurala izbjegavanje play-outa iako ima pet bodova više od De Graafschapa i sedam od Excelsiora (koji ima još tri dvoboja do kraja).

Balić je pak bio strijelac za privremeno poravnanje rezultata na 1:1 u 44. minuti, odlično je pratio akciju svoje momčadi, preuzeo loptu na tridesetak metara od gola, povukao je do ruba kaznenog prostora odakle je preciznim udarcem svladao vratara Utrechta Danca Jensena.

Neka je kraj sezone, dva kola prije kraja, i skoro kraj posudbe ovakav zgoditak je dobar za samopouzdanje mladog Balića kojeg bi mogao dočekati i poziv izbornika Nenada Gračana za nastup u mladoj reprezentaciji.

Zgodtak Andrije Balića možete pogledati OVDJE.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet