Sport Domaći nogomet

uoči mađarske

Zlatko Dalić: Vraćaju se Brozović, Lovren i Rebić. Očekujemo napetu utakmicu

uoči mađarske

Hrvatska u Budimpeštu dolazi kao doprvak svijeta i favorit. Mađarska je danas tek autsajder iz četvrtog razreda kvalitete europskog nogometa. 

- Tako ćemo se i postaviti. Ne znam hoće li se Mađari braniti poput Azerbajdžana u Maksimiru ili će pokazivati i napadačke ambicije, ali mi smo favoriti u tom susretu – rezolutno se postavio hrvatski izbornik Zlatko Dalić. 

Hrvatski je izbornik najavio kako će se njegova momčad ponašati kroz ove kvalifikacije. Posjedom lopte i ofenzivnom igrom nastojat će se nametnuti svakom protivniku u kvalifikacijskoj skupini. 

- Moramo imati dominaciju u posjedu lopte i strpljivo graditi igru. Nemamo potrebe srljati. No, valja nam se prilagoditi na novu situaciju. Svi će protivnici u skupini biti maksimalno napaljeni na nositelja i doprvaka svijeta. 

Nedjeljni suparnici nisu se baš iskazali ovoga četvrtka. Mađari su poraženi od Slovačke (0:2), a Hrvatska je uz krajnje napore i veliku energetsku potrošnju svladala skromni Azerbajdžan (2:1). 

- Neočekivano puno smo se potrošili u dvoboju s Azerbajdžanom. Dosta nas je poremetio gostujući pogodak, ali smo ponovno pokazali karakter i okrenuli rezultat u našu korist. Treba naglasiti da smo imali u sastavu i četvoricu debitanata. U četvrtak su igrali i Mađari. Dakle, i njih muče slični problemi.

Uz pretpostavku da je zbog poraza kod njih ozračje zacijelo lošije. Mi smo uspjeli sačuvati Brozovića i Rebića za ovu utakmicu. Vraća se nakon suspenzije i Lovren. Očekujem da ćemo biti jači i čvršći nego u Maksimiru. 

Mađari će u nedjelju tražiti iskupljenje za poraz u Trnavi...

- Poraz im nije legao i za njih je utakmica s nama – biti ili ne biti. Nas taj mađarski poraz ne smije zavarati. Imali su oni protiv Slovačke svojih prilika. Ali mi se znamo nositi s pritiskom. Nama svaki poraz baca naciju u depresiju. Ima nas četiri milijuna, ali u svemu moramo biti najbolji, najljepši i – svjetski prvaci.

Na press-konferenciji hrvatske reprezentacije, uz izbornika Dalića, pojavio se dokapetan Ivan Rakitić. Netko je iz novinarskih krugova spomenuo Jose Mourinha i njegovu izjavu: Rakitić je najpodcjenjeniji igrač na svijetu!

- Što reći? Ne znam bi li otac bolje rekao za mene. Moram se zahvaliti Mourinhu na lijepim riječima i želim mu da se što prije vrati na trenersku klupu. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet